Uutinen Edustus

Maanantaina arvottiin Eurooppaliigan ensimmäisen karsintakierroksen otteluparit. Oulussa kotiottelunsa pelaava Vaasan Palloseura sai arvonnassa vastaansa kovan luokan joukkueen länsinaapurista, sillä VPS:n vastustajaksi Raatissa 2.7 kello 19:00 pelattavaan otteluun saapuu ruotsalainen huippuseura AIK Solna Tukholmasta päävalmentaja Andreas Almin johdolla. Raatin stadionille on myös odotettavissa runsaasti AIK-kannattajia. Toinen osa-ottelu pelataan Tukholmassa 9.7.

Liput huippuotteluun myy lipputoimisto.

Tukholman AIK on perinteinen ruotsalainen jalkapalloseura, joka on perustettu vuonna 1896. AIK:lla on tilillään 11 Ruotsin mestaruutta, viimeisin vuodelta 2009. AIK on myös esiintynyt Mestareiden liigan lohkovaiheessa kaudella 1999-2000 sekä Eurooppaliigan lohkovaiheessa 2012-2013. AIK tunnetaan myös erittäin suuresta ja äänekkäästä faniryhmästään.

AIK on tällä hetkellä Ruotsin Allsvenskanissa 13 ottelun jälkeen kuudentena. Maaliverkkoja Tukholmalaisten hyväksi ovat tällä kaudella heiluttaneet eniten ruotsalaispelaajat Henok Goltom seitsemällä täysosumalla, sekä Nabil Bahoui viidellä maalillaan. Bahouilta löytyy tililtään myös 8 edustuskertaa Ruotsin maajoukkuetehtävistä.

Lisäksi yksi mielenkiintoinen pelaaja AIK:n riveistä on puolustava keskikenttäpelaaja nigerialainen Dickson Etuhu, joka oli mukana kesän 2010 maailmanmestaruuskisoissa edustamassa kotimaataan. Etuhu vietti Englannin jalkapallokentillä vuodet vuodet 2000-2015, edustaen Manchester Cityä, Prestonia, Norwichiä, Sunderlandia, Fullhamia sekä Blackburn Roversia.

Tukholmalaisten riveistä löytyy myös suomalaisedustusta lupaavan Sauli Väisäsen toimesta. Helsingistä kotoisin oleva 21-vuotias puolustaja pelasi Veikkausliigassa kaudella 2013-2014 FC Hongassa, josta hän siirtyi AIK:hon heinäkuussa 2014. Nuori suomalainen on pelannut yhteensä 8 ottelua ikäkausimaajoukkueissa, A-maajoukkuedebyytti kuitenkin Väisäseltä on vielä tekemättä.

AC Oulu toimii ottelun järjestäjänä yhteistyössä Vaasan Palloseuran kanssa.

Liput myy ennakkoon lipputoimisto. Ottelupäivänä portit ja lipunmyynti avataan 17:30.

ACOTV

Yhteistyössä