Uutinen Edustus

Kun sarjaa on jäljellä ajallisesti vielä kuutisen viikkoa, on tilanne äärimmäisen mielenkiintoinen. Ykkösen voitosta ja noususta Veikkausliigaan taistelee realistisesti yhä neljä joukkuetta: FC Lahti ja PK-35 ovat juuri tällä hetkellä kärkisijoilla, mutta AC Oulu sekä OPS hengittävät täydellä höyryllä niskaan. Mikäli AC Oulu voittaa ottelumäärän tasoittavan ottelun lauantaina, on kärkipaikka enää vain kahden pisteen päässä.

AC Oululle jännittävät kauden loppuvaiheet ovat jo tuttu juttu, sillä varsinkin kahden edellisen vuoden aikana panoksia on riittänyt vihoviimeiselle kierrokselle asti. Sama voi tilanne myös tänä syksynä.

– Kyllä tässä jo polttelee tositoimiin pääsy, koska edellisestä pelistä tulee lauantaina täyteen kaksi viikkoa. Viime viikolla keskityimme aika paljon palautteluun ja akkujen lataukseen, mutta tämä viikko on ollut taas normaalia peliin valmistautumista. Joukkue on terve ja kaikki pelaajat ovat käytössä, joten tilanne on hyvä, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

AC Oulun elokuu oli onnistunut, sillä joukkue keräsi viidestä ottelustaan 13 pistettä 15:toista mahdollisesta. Samaan aikaan kärkiryhmät FC Lahti ja PK-35 menettivät pisteitä, jonka johdosta ero kaventui.

– Elokuu osoitti, että pystymme pelaamaan voittavaa jalkapalloa ja peli on parantunut monella osa-alueella. Maalintekopaikkojen määrä sekä laatu on parantunut, joten tuloksetkin ovat olleet parempia. Mutta myös puolustuspelissä on tehty asioita entistä paremmin.

– Jos loppukaudelle jokin teema on, se on yksinkertaisesti se, että vain seuraava peli merkitsee. Jos ajatukset karkaavat vähänkään muualle, niin varmasti tulee jotain hölmöilyjä, Malinen alleviivaa.

Lauantaina vieraaksi saapuva FC Espoo on jumittunut Ykkösen jumboksi ja joukkue on matkalla sarjaporrasta alemmaksi, sillä eroa putoamisviivan yläpuolelle on peräti 13 pistettä. Espoolaiset myös luopuivat elokuun lopussa kolmesta pelaajastaan, kun Lassi Luoto, Niki Perera ja Faton Severi palloilevat loppukauden uusissa joukkueissa.

Edellä mainituista seikoista huolimatta Espoo ei kuitenkaan ole missään nimessä heittänyt vielä pyyhettä kehään.

– Tuleva ottelu on meille yksi kauden kohokohdista. Menemme uusitulle Raatin stadionille haastamaan yhtä sarjan kovimmista joukkueista. Hieno peli on tiedossa meidän nuorille pelaajille. Tavoitteemme on pystyä pelaamaan hyvä ottelu ja jokaista peliä lähdemme voittamaan, päävalmentaja Jussi Nuorela painottaa.

AC Oululla ei ole siis varaa pienimpäänkään löysäilyyn, sillä mikäli sarjan kärkitaistelussa halutaan pysyä, ei pistemenetyksiin ole juurikaan varaa.

– Espoon tilanne on tukala, mutta parhaimmillaan he ovat pelanneet erittäin hyvää jalkapalloa. On myös muistettava, että kauden ensimmäisessä kohtaamisessamme emme tehneet Espoossa yhtään pelitilannemaalia, Malinen viittaa kesäkuussa pelattuun otteluun, jonka AC Oulu voitti Dritan Stafsulan rankkariosumalla 1 – 0.

Malinen ei myöskään usko FC Espoon tulevan lähes jokaisen muun vierasjoukkueen tavoin Raattiin pelkästään puolustamaan.

– Olen valmentanut itse Nuorelan Jussia ja tunnen hänet 15-vuotiaasta pojasta asti. Omalla urallaan hän pelasi usein hollantilaistyyppisesti linjan yläpuolella ja ajatteli hyökkäysvoittoisesti. Hän rakentaa Espoossa pelaajia kehittävää pelitapaa, eikä putoaminenkaan kaataisi seuraa. Uskon, että he pyrkivät täälläkin pelaamaan myös omaa peliään.

Viime vuosina AC Oulu on osoittanut olevansa vahva syksyn joukkue ja viime syksyjen kaltaisille onnistumisille on tilausta myös nyt. Huikea loppukauden kamppailu käynnistyy lauantaina, joten ole mukana kannustamassa AC Oulua kohti sarjan kärkeä!

AC Oulu – FC Espoo Raatin stadionilla lauantaina (HUOM AIKA!) klo 15.00 – tervetuloa!

HANKI NYT ENNAKKOLIPPUSI NETISTÄ!

(Toimitus)