Uutinen Edustus

AC Oulun viime kauden paras maalintekijä Joonas Sohlo on solminut seuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Kausi 2012 oli Sohlon läpimurtokausi – 25-vuotias oululaishyökkääjä venytti verkkoja ensimmäisellä Ykkösen kaudellaan peräti yhdeksän kertaa, voittaen joukkueen sisäisen maalipörssin.

– Joonas on tehnyt määrätietoisesti töitä uransa eteen. Hän harjoitteli meidän mukana jo kaudella 2011 ja teki paljon maaleja Kolmosessa. Viime talvena hän käytti tilaisuutensa ja tuloksena oli hieno läpimurtokausi yhdeksällä maalilla. Hän on hieno persoona ja sopii meidän joukkueeseen, kuin nenä päähän, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Joukkueen sisällä ”Jaskaksi” nimetty kikkarapää lähtee tulevaan kauteen hieman eri tilanteesta.

– Jaskan yllätyskortti on nyt käytetty – hänet merkitään vastustajan papereissa varmasti aivan eri tavalla kuin ennen. Hän pystyy tekemään maaleja, joihin muut eivät kykene. Tulevat haasteet liittyvät sujuvaan joukkuepelaamiseen, mutta meillä on pitkä talvi aikaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen valaisee.

Ensimmäistä vuotta Oulun yliopistolla opiskeleva Sohlo piti jatkoa AC Oulussa luonnollisena.

– Halusin jatkaa seurassa, jonka kanssa onnistuin. Tunnen valmennuksen ja seuran organisaation hyvin ja uskon kehittyväni tässä ympäristössä yhä paremmaksi pelaajaksi. En ole urani suhteen lähellekään kylläinen, vaan lähden hakemaan yhä suurempaa vastuuta joukkueessa, Sohlo kommentoi tyytyväisenä.

AC Oululla on Sohlon sopimuksen myötä kasassa 13 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.