Uutinen Edustus

Veikkausliigan kauden 2022 runkosarja saadaan päätökseen sunnuntaina 11.9. pelattavan 22. ottelukierroksen myötä.

Kierrokseen lähdetään HJK:n johtaessa sarjaa ennen KuPS:aa ja FC Honkaa. Kolmikon keskinäinen järjestys saattaa kuitenkin vielä muuttua ennen kaikkea Tapiolassa pelattavan kärkikamppailun Honka-HJK myötä. KuPS puolestaan matkaa sunnuntaina VPS:n vieraaksi. 

Kyllä se aika tärkeältä matsilta kuulostaa. Ei me luovuteta, vaikka tulisi takkiin, mutta kyllä me lähdetään voittamaan. Ei me Klubille haluta hävitä ikinä. Eikä kotona haluta hävitä ainakaan. Tasainen matsi on tulossa, molemmat pelaavat vähän eri lailla. Ei me tulla antamaan HJK:lle yhtään tilaa.

Hongan toppari Ville Koski kertaa Metroderbyn asetelmia Veikkausliigan podcastissa.

Kolmikon lisäksi myös FC Haka, FC Inter ja SJK ovat varmistaneet paikkansa kuuden parhaan joukossa, mutta sunnuntaina jaossa olevat pisteet ovat kaikille arvokkaita Mestaruussarjan lähtökohtia ajatellen. 

Sama koskee myös sijoja 7.-12., jossa haetaan lähtökohtia paitsi säilymistaisteluun, myös kamppailuun Haastajasarjan kahdesta kärkipaikasta, jotka oikeuttavat paikkaan eurolopputurnauksessa. 

Sarjataulukko, otteluohjelma ja ajankohtaisia uutisia Veikkausliigan verkkosivuilla: http://www.veikkausliiga.com/  

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros sunnuntaina 11.9.: 

16.00 FC Honka – HJK, Tapiolan Urheilupuisto
16.00 FC Lahti – FC Haka, Lahden Stadion 
16.00 HIFK – AC Oulu, Bolt Arena
16.00 IFK Mariehamn – SJK, Wiklöf Holding Arena
16.00 Ilves – FC Inter, Ratinan Stadion
16.00 VPS – KuPS, Lemonsoft Stadion 

Runkosarjan päätöskierroksen jjälkeen Veikkausliiga jakaantuu kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi määräytyvät lopulliset sijoitukset kaudella 2022. Sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta. 

Mestaruus- ja Haastajasarja käynnistyvät sunnuntaina 18.9. Poikkeuksena tähän ovat lauantaina 17.9. pelattavaan Suomen Cupin finaaliin tiensä selvittäneet KuPS ja FC Inter, jotka pelaavat Mestaruussarjan avauskierroksen ottelunsa keskiviikkona 5.10. Mestari kaudella 2022 on selvillä viimeistään sunnuntaina 16.10. Mestaruus- ja Haastajasarjan lopullinen otteluohjelma vahvistuu runkosarjan päättymisen jälkeen. 

Mestaruussarjassa ratkaistaan lopulliset sijat 1.-6. ja Haastajasarjassa sijat 7.-12. Haastajasarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa Ykköseen kaudelle 2023 ja sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii Veikkausliigapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan kaksiosaisessa ottelussa. 

Mestaruussarjan ykkönen on Suomen mestari kaudella 2022 ja saa sen myötä paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin. Varma europaikka Konferenssiliigan karsinnoissa on tiedossa myös hopeamitalistille. Kolmas paikka eurocupeissa menee Suomen Cupin mestarille, mutta jos cup-mestari sijoittuu Veikkausliigassa kahden parhaan joukkoon, paikka menee Veikkausliigan pronssijoukkueelle. 

Neljäs paikka kauden 2023-24 eurocupeissa ratkaistaan Eurolopputurnauksessa, joka pelataan nyt kahden kauden tauon jälkeen koronatilanteen supistettua kahta edelliskautta. Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt Veikkausliigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta. Riippuen Suomen Cupin mestarista nämä ovat joko Mestaruussarjan 3. sekä Mestaruussarjan sijoille 4.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan ykkönen ja kakkonen, koska cupin finalistit molemmat pelaavat Mestaruussarjassa. 

Eurolopputurnaus pelataan siten, että parhaalta sijalta siihen lähtevä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Neljä muuta joukkuetta pelaavat yksiosaiset pudotuspelit, joiden voittaja pääsee finaaliin. Finaali pelataan kaksiosaisena ja yhteistuloksella parempi joukkue vie viimeisen jaossa olevan eurocup-paikan. Veikkausliigan loppusijoituksiin Eurolopputurnaus ei vaikuta. 

Eurolopputurnauksen avauspelit pelataan keskiviikkona 19.10. ja nuo ottelut voitokkaasti selvittäneet joukkueet kohtaavat lauantaina 22.10. Tämän ottelun voittaja kohtaa Eurolopputurnauksen huipentumassa kauden päätteeksi parhaalta sijoitukselta sinne yltäneen joukkueen keskiviikkona 26. ja sunnuntaina 30.10. pelattavissa finaaleissa. Nämä päivät ovat runkopäiviä ja tarkentuvat myöhemmin. 

Enemmän Veikkausliigasta Veikkausliigan verkkosivuilla http://www.veikkausliiga.com, Twitterissä https://twitter.com/veikkausliiga, Facebookissa https://www.facebook.com/Veikkausliiga/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/veikkausliiga/ sekä Veikkausliigan viikoittaisessa podcastissa Suplassa https://www.supla.fi/audio/4160154  

VEIKKAUSLIIGA