Uutinen Edustus

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjassa pelataan sunnuntaina kauden päätöskierros, jonka jälkeen edessä on enää Eurolopputurnaus, jossa pelataan viimeisestä paikasta ensi kauden eurocupeihin.

Päätöskierroksella juhlitaan takuuvarmasti Helsingissä ja Espoossa. Bolt Arenalla mestaruuden jo viime kierroksella varmistanut HJK ottaa vastaan kultamitalit ja Veikkausliigan mestaruuspatsaan. Vastaan asettuva KuPS puolestaan saa palkinnokseen hopeiset mitalit. Tapiolan Urheilupuistossa puolestaan jaetaan pronssimitalit FC Hongalle, joka kohtaa neljänneksi sijoittuvan FC Hakan. 

FC Haka on neljännen sijan jo varmistanut ja sen myötä suoran paikan Eurolopputurnauksen finaaleihin. 

Myös SJK ja FC Inter ovat varmoja Eurolopputurnausjoukkueita, mutta keskinäinen järjestys on vielä avoinna ja ratkaistaan joukkueitten kohdatessa Turussa. Viidennen sijan myötä varmistuu kotietu Eurolopputurnauksen kahdelle ensimmäiselle kierrokselle – olettaen toki, että viidenneksi sijoittunut joukkue selvittää ensimmäisen kierroksen voitokkaasti. 

Haastajasarjan puolella AC Oulun Eurolopputurnauspaikka on varma, mutta Maarianhaminassa riittää panoksia sunnuntaina. Viimeisestä Eurolopputurnauspaikasta kilpailevat IFK Mariehamn ja VPS ja pelin henki on selvä: IFK Mariehamn jatkaa voitolla kauttaan ja kamppailua europaikasta, VPS:lle riittää tasapelikin kahdeksanteen sijaan ja Eurolopputurnauspaikkaan. 

Sunnuntai merkitsee myös useamman komean uran päätepistettä. Yksi nappulakengät naulaan ripustavista on yli 200 Veikkausliigaottelua pelannut FC Hongan kapteeni Duarte Tammilehto

Valtavan hieno juttu. Tänään kopissa fiilistelin sitä, että ei voisi paljon paremmin mennä. Mitali on varmasti taskussa ja joukkue on eurokentillä ensi vuonna. Ja vika peli on kotona omien kotifanien edessä. Ja saa kutsua frendejä ja perhettä katsomaan vikaa peliä. Niin kyllähän se merkitys on valtavan iso. Varmaan tunteet on aika pinnassa sitten kun kentältä lähdetään pois.

Tammilehto ennakoi Veikkausliigan tuoreessa podcastissa.

Sarjataulukko, otteluohjelma ja ajankohtaisia uutisia Veikkausliigan verkkosivuilla: http://www.veikkausliiga.com

Veikkausliiga sunnuntaina 16.10.: 

Mestaruussarja: 

17.00 FC Honka – FC Haka, Tapiolan Urheilupuisto
17.00 FC Inter – SJK, Veritas Stadion
17.00 HJK – KuPS, Bolt Arena 

Haastajasarja: 

15.00 AC Oulu – Ilves, Raatin Stadion
15.00 FC Lahti – HIFK, Lahden Stadion 
15.00 IFK Mariehamn – VPS, Wiklöf Holding Arena 

Enemmän Veikkausliigasta Veikkausliigan verkkosivuilla http://www.veikkausliiga.com, Twitterissä https://twitter.com/veikkausliiga, Facebookissa https://www.facebook.com/Veikkausliiga/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/veikkausliiga/ sekä Veikkausliigan viikoittaisessa podcastissa Suplassa https://www.supla.fi/audio/4160154  

VEIKKAUSLIIGA