Uutinen Edustus

AC Oulun valmennustiimiin tulee muutoksia kaudelle 2009.

AC Oulun ensi kauden joukkueen pelaajarunko on vuoden alussa erittäin hyvällä mallilla, ja myös valmennusryhmä muodostuu hyvää vauhtia. Muutoksia valmennustiimiin tulee ainakin sen verran, että pitkäaikainen maalivahtivalmentaja Mikko Väänänen sekä viime kaudella joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastannut Risto Keskitalo eivät jatka mukana enää kaudella 2009.

Syyt muutoksiin ovat luonnollisia.

– Vanhan joukkueen valmennustiimistä useat miehet ovat varsin kiireisiä omien siviilitöidensä takia. Me haluamme kuitenkin olla yhä enemmän ammattilaisjoukkue, joka tarkoittaa sitä, että harjoittelemme ennen klo 16:sta. Tähän on syynä myös se, ettemme halua viedä hallivuoroja iltaisin harjoittevilta junioreilta, päävalmentaja Juha Malinen taustoittaa.

– Väänäsen Mikolla on siviilityö Kiimingissä. Sen vuoksi hän ei yksinkertaisesti ehdi harjoituksiin kuin 2-3 kertaa viikossa, ja me harjoittelemme 7-9 kertaa viikkoa kohden. Mikko on tehnyt vuosien ajan erinomaista työtä ja maalivahdit ovat pitäneet hänestä. Nyt on kuitenkin aika siirtyä uudenlaisiin kuvioihin, Malinen kertoo.

Ouluseutu Urheiluakatemian valmentajana työskentelevä Risto Keskitalo puolestaan jatkaa omien siviilikiireidensä vuoksi enää Tervarien B-juniorien fysiikkavalmentajana, sillä hänen poikansa pelaa kyseisessä joukkueessa.

– Risto toi hyvää jämäkkyyttä fysiikkavalmennukseemme, ja olemme saaneet myös syvennettyä yhteistyötä urheiluakatemian suuntaan. Toivottavasti se yhteistyö paranee edelleen.

AC Oulu kiittää molempia valmentajia työstään seuran eteen.

– Molemmista jäi erittäin positiivinen kuva, Malinen korostaa.

Myös AC Oulun fysioterapiapuolelle on tulossa uusia tuulia.

– Meillä on joukkue hyvin koossa ja se on tarkoitus saada alusta alkaen toimimaan mahdollisimman ammattimaisesti. Ilmoitamme valmennusryhmän uuden kokoonpanon hyvin pian, toteaa Malinen.

Harjoitusten pariin joukkue palaa alkaneen viikon keskiviikkona Heinäpään Arina Areenalla. Seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa tammikuun viimeisenä päivänä, jolloin vastassa on FC OPA.

(Toimitus)