Uutinen Edustus

Englannin Valioliigassa pelaava Stoke City on ilmoittanut käyttävänsä mahdollisuuden tarjota Niklas Jokelaiselle pidempää sopimusta.

16-vuotias huippulupaus siirtyi Stokeen AC Oulusta viime heinäkuussa. Stokella oli tammikuun loppuun saakka optio tarjota Tervarit-junioreiden kasvatille pidempää sopimusta ja seura on ilmoittanut pelaajalle käyttävänsä mahdollisuuden.

2+1-vuotinen sopimus on tarkoitus allekirjoittaa maaliskuussa, kun Jokelainen täyttää 17 vuotta. 14-vuotiaana Laivastonsinisissä debytoinut ”Nikke” on luonnollisesti innoissaan Stoken ratkaisusta.

– Vaikka loukkaantumiset ovat hieman sotkeneet aikaani täällä, olen viihtynyt ja päässyt näyttämään osaamistani sopimuksen arvoisesti. Tavoitteenani on laittaa kaikki likoon, jotta paikka edustusjoukkueeseen asti jossain vaiheessa aukeaa, Jokelainen kertoo.

Kun sopimus on allekirjoitettu, saavat sekä AC Oulu että Tervarit-juniorit osansa siirtokorvauksesta.

– Meidän saamien tietojen mukaan Stoke todellakin haluaa käyttää option Niklakseen. Nykymaailmassa mitä vain voi tapahtua, mutta sopimus on tarkoitus allekirjoittaa maaliskuussa. Syntyessään sopimus on meille monellakin tapaa merkittävä – ei Suomesta liikaa pelaajia siirry Valioliigaorganisaatioihin. Haluamme onnitella Nikkeä kovasta ja määrätietoisesta työstä sekä tietysti toivottaa onnea tulevaan haasteeseen, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kommentoi.