Uutinen Edustus

AC Oulun kauden avausottelu meni kaikin puolin päävalmentaja Juha Malisen toiveiden mukaan. Vakuuttava 4-0-voitto Vaasan IFK:sta antoi koko joukkueelle lentävän lähdön kauteen komeasti reilun kahden tuhannen katsojan edessä.

Ensimmäisen voiton jälkeen ei ole syytä paukutella henkseleitä, mutta siitä huolimatta tyytyväisyyteen oli aihetta. AC Oulu onnistui koko joukkueen voimin laajalla rintamalla, eikä jättänyt pienintäkään epäselvyyttä siitä, kumpi oli parempi joukkue Castrenin lauantai-illassa.

– Tässä kahden tunnin aikana tulivat oikeastaan esille ne syyt, miksi halusin Ouluun tulla takaisin. Yleisö on innostunut ja joukkueen pystyimme kasaamaan sellaiseksi, joka tulee olemaan tulevaisuudessa ylpeyden aihe. Myös seura ansaitsee kiitokset siitä, että sillä puolella on ymmärretty valmentajan vaatimukset loppuun asti. Viimeiset palaset saimme kohdilleen vasta viimeisellä viikolla, päävalmentaja Juha Malinen aloitti.

–  Tämä oli meiltä erinomainen avaus ja palkinto talven kovasta työstä. Kauden aikana tulee eteen varmasti paljon huonompia pelejä, vaikka pisteitä totta kai haluamme ottaa jokaisessa ottelussa. Kaudesta jää yleensä mieleen viisi tai kuusi hyvää peliä ja tämä oli varmasti yksi niistä. Saimme erinomaisen lähdön kauteen, mutta ei muuta kuin jäitä hattuun vaan.

AC Oulu loi ottelussa alusta lähtien kovalla tahdilla tilanteita vaasalaisten päätyyn ja hallitsi kenttätapahtumia läpi illan.  

– Ensimmäistä kymppiä lukuun ottamatta pääsimme hyvin peliin mukaan. Alussa lähdimme hieman liikaa pelaamaan kaunista, jolloin tehokkuus unohtuu. Sitten kun aloimme pelata suoraviivaisemmin palloja kärkipelaajille, niin homma alkoi mennä meidän sävelemme mukaan, kertoi Malinen.

Myös VIFK:n päävalmentaja Tomasz Arceusz myönsi, että pisteet menivät oikeaan osoitteeseen. Vierasjoukkueen Johnny Glasberg pääsi ensimmäisen jakson loppupuoliskolla kertaalleen yrittämään hyvästä paikasta, mutta muuten AC Oulun maalivahti Dennys Rodrigues sai olla tolppien välissä rauhassa.

– Paljon parempi joukkue voitti, se on ihan selvä asia. Oulu oli selvästi taitavampi ja halukkaampi joukkue. Oulu pelasi sen verran hyvin, ettemme päässeet pelaamaan omaa peliämme lainkaan. Olimme ainakin yhden askeleen myöhässä koko ajan, Arceusz tunnusti.

Malinen oli tyytyväinen myös joukkueen pelitaktiikan onnistumiseen.

– Suuri tavoitteemme oli, että emme saa antaa Vaasan pelata omaa peliään, eikä lyhytttä. Se onnistui. Samoin onnistuimme voittamaan kakkospalloja hyvin. Esimerkiksi Axelin (Orrström) panos kakkospalloissa oli erittäin hyvä. Samoin Pehkonen (Antti) pelasi topparina juuri niin kuin hänen pitääkin pelata.

– Penan pitää tuoda peliimme sellaista ”pahaa roolia” sekä suoraviivaisuutta. Hän pelasi juuri omilla vahvuuksillaan ja oli kova jätkä. Muut puolustajat ympärillä Boussad Houchen johdolla voivat pelata vähän enemmän taidetta, mutta jos Penasta halutaan parhaat puolet esiin, niin sieltä täytyy tulla katkoja ja suoraviivaista peliä. Näitä nähtiin tässä ottelussa, Malinen kiitteli.

AC Oulun avauskokoonpanossa pelasivat lauantaina laitapuolustajina Niko Kukka ja Niko Heiskanen, toppareina kaksikko Pehkonen-Houche, keskikentällä Orrström, Dominic Yobe sekä Iyam Friday ja hyökkääjinä vasemmalla Jarno Tenkula, oikealla Tommi Siekkinen ja kärjessä Donewell Yobe.

Paketti oli hyvin rakennettu ja peli oli rohkeaa sekä organisoitua. Viimeisen puolen tunnin aikana kentälle tuli myös kolme nuorta oululaispelaajaa lisää, kun Siekkinen vaihdettiin Jussi Äijälään, Donewell Yobe Jarno Rovaan ja Simo Myllymäki korvasi Heiskasen.

– Nyt varmaan monille selvisi myös se, että näitä muutamia ulkomaalaispelaajia tarvitsemme nuorten ympärillä. Nuoret pelaajat tarvitsevat vetoapua ja kehittävän ympäristön. Kokonaisuus on meillä nyt kehittävä niin kentällä kuin kentän reunillakin. Kyllä oululaisyleisö löytää peleihin ja jatkossa varmasti vielä enemmänkin, päätti Malinen.

Avausottelussa Castrenin aurinkoisessa lauantai-illassa kotijoukkueen maalijuhlista nautti reilut kaksi tuhatta silmäparia, joka on varsin komea yleisömäärä Ykkösen ottelussa.

AC Oulun kausi jatkuu jo tiistaina Castrenissa Suomen Cupin 4. kierroksen ottelulla, jossa vastaan asettuu Oulun Tarmo. Seuraava ottelu Ykkösessä on edessä ensi lauantaina, jolloin oululaiset matkustavat FC Hämeenlinnan vieraaksi.