Uutinen Edustus

AC Oulu on julkaissut uudet responsiiviset kotisivut, jotka skaalautuvat näytön koon mukaan kaikilla päätelaitteilla.

Lokakuun puolivälissä startannut projekti on nyt saatu päätökseen ja AC Oulun uudet kotisivut ovat valmiina palvelemaan kaikkia seurasta kiinnostuneita. Sivuston ulkoasu on suunniteltu kokonaan uusiksi ja myös sisältöä on päivitetty ja navigointia yksinkertaistettu.

 

Uudistetut kotisivut ovat myös responsiiviset, mikä tarkoittaa sitä, että ne soveltuvat kaikille päätelaitteille ja skaalautuvat näytön koon mukaan. Nykyaikana tämä on erittäin tärkeää, koska iso osa käyttäjistä vierailee sivustolla mobiililaitteita käyttäen.

 

Uuden nettisivuston toteutuksesta on vastannut kehitystiimi, johon kuuluivat Jouni Kovasin ja Ville Pikkarainen, molemmat pitkän linjan AC Oulun kannattajia. Lisäksi taustatukea on antanut myös AC Oulun kuvaajana kunnostautunut Jouko Kylmäoja. AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen on puolestaan auttanut grafiikoiden ja kuvien tekemisessä.

 

– Äffältä tuli alkuperäinen idea etusivun “bokseista”, mutta muuten saimme aikalailla vapaat kädet toteuttamisessa. Tavoitteena oli ulkoasun selkeyttäminen ja selkeä taksonomia, jotta kaikki tarpeellinen tieto olisi helposti ja nopeasti löydettävissä. Myös laadukasta sosiaalisen median sisältöä haluttiin nostaa aikaisempaa enemmän esille etusivulla, suunnittelusta vastannut Kovasin toteaa.

 

Jatkossa kaikki ennakot, raportit, koosteet, jälkipelit ja kuvagalleriat löytyvät sivustolta suoraan myös ottelulistauksen kautta. Pelaajakortteja on päivitetty sisältämään perustietoja pelaajistosta ja pienenä yksityiskohtana niihin on lisätty myös linkit pelaajien omiin sosiaalisen median käyttäjätileihin.

 

Etusivulle päivittyy automaattisesti esimerkiksi viimeisimmät kuvat AC Oulun Instagramista ja ACO TV:hen tuotettu videomateriaali. Tällä muutoksella halutaan palvella erityisesti niitä seurasta kiinnostuneita, joilla ei välttämättä ole omia tunnuksia kyseisissä palveluissa.

 

Seurajohtaja Meriläinen on erittäin ylpeä ja kiitollinen kannattajien panostuksesta.

 

– Nämä uudet sivut ovat kerrassaan upeat. Ihmisten nettikäyttäytyminen on muuttunut ja tällä hetkellä sivustoja selaillaan hyvinkin erilaisilla laitteilla. Responsiiviset sivut mahdollistavat hyvän käyttökokemuksen missä ja millä päätteellä tahansa. Tämä projekti on toteutettu täysin vapaaehtoisvoimin, mutta rautaisten ammattilaisten toimesta. Listahinnoilla mitattuna projektin arvo olisi viisinumeroinen summa – emme voi esittää tarpeeksi suurta kiitosta meidän tiimille, Meriläinen painottaa.

 

Sivuille tullaan tekemään vielä pientä hienosäätöä kevään mittaan ja myös sisältöä päivitetään. Iso osa vanhojen sivujen uutisista on jo myös siirretty uudelle palvelimelle.