Uutinen Edustus

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kärsi tappiot kaksoismaaotteluiden molemmissa osissa. Vahvaksi tietty Ranska voitti ottelut 3-0 ja 3-1-lukemin. AC Oulun pelaajista Tuure Siira pelasi ensimmäisessä ottelussa täydet minuutit ja toisessa ottelussa vyölle kertyi 57 peliminuuttia. Lassi Nurmos ja Matias Ojala huilasivat ensimmäisen ottelun, mutta uurastivat sen sijaan täydet minuutit torstain ottelussa.

Tiistain ottelu Helsingin Pallokentällä päättyi siis lukemiin 3-0. Suomen maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipponen myönsi Ranskan paremmuuden ja kertoi pelitempon olleen liikaa kotijoukkueelle. Ranska pyöritti ensimmäisellä jaksolla pallon kolme kertaa Suomen maaliin, mutta toisella jaksolla Suomi paransi otteitaan reilusti.

Toinen ottelu tänään torstaina päättyi Ranskan 3-1-voittoon. Suomi aloitti ottelun pirteästi – AC Oulun Tuure Siiran ajoi röyhkeästi 16-alueelle, jonka seurauksena ranskalaispelaaja joutui kaatamaan hänet rangaistuspotkun arvoisesti.11-metrisen iski sisään Emerik Grönroos. Ranska kuitenkin otti omansa, teki kolme maalia ja voitti ottelun. Palloliiton uutisen mukaan Matias Ojala pyöritti Suomen peliä vahvasti toisessa ottelussa.

Maajoukkuevalmentaja Lipponen kommentoi puolestaa Tuure Siiran otteita seuraavasti:

-Tuure pelasi laidalla ensimmäisessä ottelussa, koska meillä oli pulaa laitapelaajista. On tietenkin pelaajan vahvuus, että hän on monikäyttöinen, mutta monesta asiasta näki, ettei laitapelaaminen ole aivan luonnollista. Tuure kuitenkin heittäytyy peliin kivasti ja on selvästi pelimiesluonteinen. Hän kamppailee hyvin lähitilanteissa ja pystyy helppoihin ratkaisuihin.Jos poika aikoo huipulle, on kroppa saatava urheilullisemmaksi ja sehän on sitä henkilökohtaista urheilijan elämää 24h vuorokaudessa.Pitää seurailla, miten Tuure tarttuu tarjoukseen, mutta joka tapauksessa on sanottava, että Tuure on kehittynyt valtavasti päästessään harjoittelemaan ja pelaamaan AC Oulun joukkueeseen!