Uutinen Edustus

AC Oulun nuoret herrat Tuure Siira ja Lassi Nurmos ovat viettäneet kuluvan viikon Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana Ruotsissa pelatussa tuplamaaottelussa.

Tuplamaaottelun ensimmäinen esitys nähtiin tiistaina Falunissa, kun Ruotsi näytti isännän elkein kaapin paikan voittamalla Suomen 2-0. Ottelun maalittomalla avausjaksolla AC Oulun Lassi Nurmos loukkasi polvensa, mutta pelasi kuitenkin tauolle saakka. Parhaaksi oli kuitenkin astella vaihtoon ja jättää väliin myös toinen ottelu. Nurmoksen vamman vakavuus selviää Oulussa tehtävissä jatkotutkimuksissa. Avausottelussa Tuure Siira ei kerännyt peliminuutteja.

Toinen osaottelu pelattiin tänään Ludvigassa. Ruotsi oli jälleen parempi ja voitti ottelun lukemin 2-1. Suomen koko miniturnauksen ainokaisesta vastasi AC Oulu keskikentän tulisieluinen Tuure Siira. Maali syntyi kauniin syöttökuvion päätteeksi ja Tuure oli Palloliiton raportin mukaan vaarallinen myös ennen maalia ja maalin jälkeen, mutta lisäosumia ei rajakyläläiseltä eikä muiltakaan nähty. ”Tume” pelasi ottelussa 86. minuuttia.

Myös AC Oulun Matias Ojala oli valittu joukkueeseen, mutta nilkkavamma piti ”Matskun” poissa myös maaotteluista. Ojalan kuntoutuminen on sujunut malliikkaasti ja näin myös jatkuessa on nuorta miestä lupa odottaa takaisin pelikentille jopa tämän kuun puolella. Paluu tapahtuu kuitenkin vasta nilkan ollessa täydessä pelikunnossa.

Tappioista huolimatta maajoukkuepelit tuovat kokemusta kansainvälisistä ympyröistä ja kukapa ei olisi halukas kantamaan oman maansa värejä edustustehtävissä. AC Oulun kolmikko on osoittanut kuinka oma halu kehittyä, päämäärätietoinen harjoittelu ja pelaaminen kantavat hedelmää myös Oululaisessa jalkapallossa. Pojat tulevat olemaan hyviä esikuvia nuoremmille jalkapalloilijoiden aluille.