Uutinen Edustus

Matias Ojala ja Petteri Pietola kävivät tutustumassa AC Oulun yhteistyökumppanin Jussin Pyöräpisteen toimintaan.

Kastellin urheilulukiolaiset Matias Ojala ja Petteri Pietola jatkavat opiskeluitaan jälleen keskiviikkona. Tiiviin harjoitus- ja otteluohjelman yhteensovittaminen opiskeluiden kanssa onnistuu hyvän etukäteissuunnittelun ansiosta. Maanantaina harjoituksista vapaapäivää viettänyt kaksikko kävi vierailulla Jussin Pyöräpisteen tiloissa Tuirassa.

Elokuun puoliväli merkitsee koulujen alkamisen lisäksi myös suosituimman kesälomakauden päättymistä. Kiireisen arjen alkaessa AC Oulu kannustaa kulkemaan koulu- ja työmatkat polkupyörällä tai jalan.  Siirtymiset kouluun tai työpaikalle tarjoavat mahdollisuudeen hyötyliikuntaan.

– Oulu on todellinen pyöräilykaupunki. Moneen paikkaan on nopeampaa siirtyä pyörällä kuin autolla, toteaa ”Matsku” Ojala, joka kulkee myös omat koulumatkansa polkupyörällä. 

Jussin Pyöräpisteellä elokuu on yksi vuoden kiireisimmistä ajankohdista. Toimitusjohtaja Aarne Kauhanen korostaa pyörän huolellista valintaa.

– Etsimme asiakkaan kanssa yhdessä hänen käyttötarkoitukseensa sopivan pyörän. Epäsopiva pyörä vie helposti ilon liikunnasta ja jää lopulta käyttämättä, Kauhanen toteaa.

Jussin Pyöräpisteellä kiinnitetään huomiota myös pyöräilyn turvallisuuteen.

Turvallisesti kouluun, turvallisesti töihin on yrityksemme motto. Turvallisuuteen kuuluu niin liikennesääntöjen noudattaminen, kypärän käyttö kuin pyörän huoltaminen. Kannustamme pyörien säännölliseen huoltamiseen muun muassa järjestämällä vuosittain Linnanmaan kampusalueella ilmaisen polkupyörien ylläpitohuollosta kertovan koulutustilaisuuden, Kauhanen jatkaa.

Petteri Pietola pyytää myös autoilijoita huomioimaan jalan tai polkupyörällä kulkevat koulu- ja työmatkalaiset.

– Erityisesti näin koulujen alkaessa autoilijoiden vastuu kasvaa. Jalan ja polkupyörällä kulkijoita on entistä enemmän ja uudet ekaluokkalaiset kulkevat koulumatkaa ensimmäistä kertaa. Kiirettä ei saa olla, ”Petu” Pietola painottaa.

Jussin Pyöräpisteellä vierailun jälkeen Matias Ojala ja Petteri Pietola jatkavat hyvin ansaitun vapaapäivän viettoa. Harjoitukset jatkuvat jälleen tänään tiistaina ja keskiviikkona on aika palata myös opiskeluiden pariin. Lauantaina odottaa puolestaan Jyväskylässä Ykkösen huippukamppailu JJK – AC Oulu. 

AC Oulu on mukana koulujen alussa myös Välituntipallo-kampanjalla. Kampanjassa seura jakaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa jalkapalloja oululaisille 3.luokille. Lue lisää kampanjasta tästä linkistä