Uutinen Edustus

AC Oulu julkisti keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kuusi uutta pelaajasopimusta. Sopimusten myötä joukkue on yhtä topparia vaille valmis kuukauden kuluttua alkavaan sarjakauteen.

Päävalmentaja Juha Malisen mukaan vuodenvaihteessa toden teolla alkanut joukkueen rakentaminen on ollut pitkä projekti, jonka aikana myös ajatukset ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Nyt kasassa on kuitenkin 21 pelaajan nippu, jolla voi lähteä luottavaisella mielellä sarjakauden haasteisiin.
 
– Olemme onnistuneet saamaan joukkueeseen sellaisia pelaajia, että työympäristö on miellyttävä ja jokainen pelaaja haluaa kehittää sekä itseään että joukkuetta. Meille tulee vielä tämän viikon aikana brasilialainen toppari näytille ja siihen paikalle yhden pelaajan hankimme. Mutta muutoin joukkue on tässä. Kauden aikana siirtorulettiin ei enää lähdetä, vaan luotamme näihin pelaajiin ja kehitämme heitä, Malinen alleviivaa.

Tolppien väliin AC Oulu hankki brassimaalivahti Dennys Rodriguesin, joka on jo harjoitusotteluissa näyttänyt olevansa valmis kantamaan vastuuta sekä olemaan yksi joukkueen johtajista. 29-vuotias torjuja on nyt ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolella.

– Olin päättänyt, että nyt on aika kokeilla Euroopassa, koska kotimaassani olen pelannut jo niin monta vuotta. Olen tyytyväinen, että valitsin Oulun, koska olemme käyneet kiertelemässä kaupungilla ja kaikki vaikuttaa erittäin mukavalta. Oulu on iso ja kaunis kaupunki, jonne tuon myös perheeni. Lisäksi joukkue on kunnianhimoinen ja haluaa ylöspäin eli pääsarjatasolle. Tällaiset tavoitteet sopivat mainiosti myös itselleni, kertoo Rodrigues, joka on sitoutunut AC Ouluun kahdeksi kaudeksi seuran optiolla.

Yksi alkavan kauden mielenkiintoisimmista pelaajista tulee olemaan myös 25-vuotias hyökkääjä Donewell Yobe, jonka Ouluun saapumisessa oli kolme vuotta nuoremmalla pikkuveli Dominicilla vahvasti sormet pelissä. 

– Dominic on kertonut sekä kaupungista että seurasta paljon hyvää. Hän kertoi ja olen itsekin jo ehtinyt huomata, että peli on täällä fyysisempää sekä kovatempoisempaa kuin Sambiassa. Vaikka kaupunki on tavallaan vielä outo, niin toisaalta se ei sitä ole nimenomaan Dominicin ansiosta, Donewell Yobe selvittää.

Keskikentän pohjalle AC Oulu hankki 32-vuotiaan Veli-Pekka Nurmen, joka on ollut joukkueen mukana jo kaksi kuukautta. Nurmi pelasi Veikkausliigaa FC Jazzissa viimeksi kaudella 2001, mutta sen jälkeen mies lähti viisi vuotta kestäneelle reissulle Ruotsiin.

– Nyt tuntui, että oli aika palata Suomeen ja sitä houkutteli myös tyttöystävä. Mietimme sitten, minne menemme ja lopulta luin Juha Malisen siirtymisestä Ouluun. Sen jälkeen otin itse yhteyttä Juhaan, jonka jälkeen ei enää muita vaihtoehtoja ollutkaan. Toivon mukaan pystyn omalta osaltani auttamaan joukkueen nuoria jätkiä eteenpäin ja tasapainottamaan koko joukkueen tekemistä, Nurmi miettii.

Kolmen kokeneemman pelaajan vierellä tiedotustilaisuudessa istui vasta 18-vuotias oululaispelaaja Simo Myllymäki, joka on vielä varsin tuntematon suuruus oululaiselle jalkapalloyleisölle. Myllymäki on pelannut kaikki juniorivuotensa OLS:n organisaatiossa ja viime kausi vierähti OLS Akatemiassa. Keskiviikkona Malinen kätteli nuorukaisen ja toivotti tervetulleeksi miesten ympyröihin.

AC Oulu julkisti keskiviikkona myös keskikenttäpelaajien Chijoke Festuksen ja Fitim Sylan sopimukset.

Viimeiset viikot ennen kauden alkua joukkue tulee keskittymään pelin eri osa-alueiden hiomiseen ja joukkuepeliin. Varsinaista menestymistavoitetta joukkue ei ole vielä asettanut.

– Päämäärä on selkeä sen suhteen, että kahden vuoden aikana liiganousun täytyy tapahtua. Siihen tähtäämme pitkäjänteisellä työllä ja esimerkiksi ulkomaalaispelaajia ei ole hankittu joukkueeseen vain yhdeksi kaudeksi, vaan he ovat sitoutuneita pidemmällä tähtäimellä. Lähtökohta on se, että pelaamme tällä kaudella sijoista 1 – 6. Se tarkoittaa, että olemme voittava joukkue, mutta miten voittava, sen näemme kauden aikana, Malinen toteaa.

– Täytyy muistaa, että meillä on paljon uusia palasia joukkueessa. Jalkapallojoukkueessa on kyse yli kahdestakymmenestä ihmisestä ja he eivät ole legopalikoita, joita voi siirrellä ja muutella mielen mukaan. Lisäksi olemme nähneet vasta kaksi tulevan kauden vastustajaa, joten vielä ei ole aika tehdä suuria arvioita. Haluamme kuitenkin olla kärjessä ja pelata voittavaa jalkapalloa, se on selvä. Tulossa on hyvä ja tasainen sarja, sillä Ykkösen taso on noussut selkeästi, korostaa Malinen. 

AC Oulu aloittaa sarjakauden 3. toukokuuta kotiottelulla Castrenissa VIFK:ta vastaan. Huhtikuun aikana joukkue pelaa vielä neljä harjoitusottelua, joista ensimmäinen on lauantaina Kokkolassa KPV:tä vastaan.

(Toimitus)