Uutinen Edustus

(15.01.2010)

AC Oulu ja lahjakas oululaisjalkapalloilija Joni Mäkelä ovat solmineet pitkäaikaisen eli kolmen vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

Oulun Luistinseura ja 16-vuotias Mäkelä ovat purkaneet yhteisymmärryksessä pelaajan sopimuksen, joka olisi kestänyt kauden 2011 loppuun saakka. OLS:n juniorityön suurimpiin lupauksiin kuuluva keskikenttäpelaaja kuului jo viime kaudella AC Oulun harjoitusrinkiin ja sai tililleen ensimmäiset peliminuutitkin.

Viime kaudella Mäkelä pelasi pääosin OLS:n miesten edustusjoukkueessa Kakkosta sekä B-nuorten SM-sarjaa. Lisäksi hän kuului Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen avauskokoonpanoon. Tällä kaudella hän on myös yksi AC Oulu Akatemian avainpelaajista.

– Joni on ensimmäinen pelaaja AC Oulussa, joka edustaa uutta ja lahjakasta oululaisten nuorten pelaajien aaltoa. Tämän aallon pelaajat ovat käyneet urheilupainotteisen ala-asteen, yläasteen jalkapallolinjalla ja ovat nyt siirtymässä Kastellin urheilulukioon. Tämä on korvaamattoman hieno putki oululaisen jalkapalloilun tulevaisuuden kannalta, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen korostaa.

– Jonista odotamme hyvää keskikenttäpelaajaa, ja sen takia teimme pitkän sopimuksen. Häneen luotetaan ja hänestä lähdetään nyt koulimaan liigapelaajaa. Jonilla on vahva liike ja kova itseluottamus pallon kanssa. Hän oivaltaa erittäin hyvin pystyliikkeet ja tekee paljon maaleja keskikentän pystyyn juoksujen jälkeen. Myös tilannevainu on kohdallaan, Malinen kuvailee.

Vuonna 2008 Mäkelä valittiin Pohjois-Pohjanmaan vuoden nuoreksi miesurheilijaksi.

(Toimitus)