Uutinen Edustus

Liiban Abadid AC Ouluun loppuvuoteen asti ulottuvalla lainasopimuksella Brommapojkarnasta.

AC Oulu ja Ruotsin Allsvenskanissa pelaava Brommapojkarna ovat sopineet keskuspuolustaja Liiban Abadidin lainaamisesta Brommapojkarnasta Laivastonsinisiin loppuvuodeksi.

Kiinnostuin AC Oulusta, koska se on seura, jolla on kunnianhimoa. Seura vaikutti alusta asti hyvin kiinnostuneelta, joten tämä on hyvä mahdollisuus minulle. Tavoitteeni on käyttää aikani täällä parhaalla mahdollisella tavalla ja auttaa joukkuetta.

Liiban Adabid

Liiban Abadid on norjalainen nopeajalkainen toppari, joka pelasi viime kaudella erittäin vakuuttavan alkukauden Ettan Södrassa, Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Laajasti kiinnostusta herättäneen Liibanin seuraavaksi seuraksi valikoitui Brommapojkarna, joka osti hänet riveihinsä heinäkuussa 2023. Liiban pelasi Ruotsin Cupin puolivälierissä 75 minuuttia viime viikonloppuna, mutta muuten peliminuutit ovat Brommapojkarnassa jääneet vähäisiksi.

Liibanin lainasiirrossa AC Ouluun kohtasivat kaikkien osapuolten intressit ja näin ollen Liibanista tulee AC Oulun ensimmäinen norjalaispelaaja kautta aikojen.

Olen tosi iloinen, että saatiin Liibanin profillin omaava toppari meille. Liiban on sujuvaliikkeinen ja nopea toppari, jolla kehityskäyrä on vahvasti ylöspäin. Hän pystyy auttamaan joukkuetta pelinavaamisvaiheessa ja omaa tarvittavaa aggressiivisuutta puolustustilanteissa. AC Oulussa on myös Liibanille hyvä ympäristö jatkaa kehittymistään pelaajana. Kiitokset Brommapojkarnalle ja erityisesti heidän urheilutoimenjohtajalle Philip Berglundille sujuvasta yhteistyöstä!

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen