Uutinen Edustus

AC Oulu ja hyökkääjä Toni Tahvanainen ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

”Tahvis” muistetaan AC Oulun paidasta kaudelta 2015, jolloin hän iski 28 virallisessa ottelussa kahdeksan maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä. AC Oulusta matka jatkui Jyväskylään ja JJK:hon. Kausi 2016 päättyi kettupaidassa nousujuhliin ja viime kausi meni siis Veikkausliigassa, jossa Tahvis sai vastuuta 21 ottelussa.

26-vuotias veijari on ilomantsilaisen FC Pogostan kasvatti, joka on edustanut urallaan AC Oulun ja JJK:n lisäksi myös JIPPO:a. Tahvanaisen ominaisuudet sallivat pelaamisen sekä keskus- että laitahyökkääjänä.

– Tahvis on tuttu mies oululaiselle yleisölle, seuralle ja valmennukselle. Hän on taatusti motivoitunut näyttämään kyntensä vaikean viime kauden jälkeen. Hän tuo kentälle juoksuvoimaa, tahtoa ja pukukoppiin valtavasti elämää, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

Pelaaja itse on valmiina tulevaan kauteen intoa täynnä.

– Kaksi vuotta Jyväskylässä olivat menivät siinä mielessä hyvin, että onnistuimme nousemaan. Viime kausi oli toki haastava koko joukkueelle ja myös itselleni. Koen kuitenkin, että olen kehittynyt pelaajana ja siksi on mukava päästä takaisin Ouluun näyttämään osaamista. Edellisestä visiitistä jäi hampaankoloon, koska emme onnistuneet nousussa, mutta muuten kaupunki jäi mieleen pelkässä hyvässä. Nyt on aika palata tutuille kulmille, tutun valmentajan, tutun seuran ja tuttujen kannattajien eteen – terveisiä vaan kaikille ja pian nähdään, Tahvanainen värittää.