Uutinen Edustus

AC Oulun hyökkääjä Tommi Siekkinen on valittu Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka kohtaa kaksoismaaottelussa Turkin Konyassa 25. ja 27. marraskuuta.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue matkustaa 23.11. Turkkiin kohdatakseen isäntämaan kaksoismaaottelussa. Pelit toimivat hyvänä katsastustapahtumana ajatellen ensi vuonna starttaavaa U21-karsintaa. Tulevan U21-maajoukkueen rungon muodostavat vuonna 1988 ja 1989 syntyneet pelaajat.      
                         
– Ensisijaisesti katsastamme pelaajia tulevaa kaksykkösten ryhmää silmällä pitäen, mutta on mahdollista, että joku näistä pelaajista pelaa itsensä tulevan puolen vuoden aikana Markku Kanervan U21 EM-lopputurnausjoukkueeseen saakka, kertoo valmentaja Kimmo Lipponen Palloliiton sivuilla.  
– Turkki on hyvä mittari ajatellen tulevaa U21-ryhmää. Ajankohta on myös hyvä, sillä saamme näin ympärivuotista toimintaa maajoukkuepelaajillemme, jatkaa Lipponen.

Vuonna 1989 syntynyt Siekkinen on tuttu pelaaja nuorten maajoukkueympyröissä. Edellisen kerran oululaishyökkääjä edusti Suomea viime helmikuussa alle 19-vuotiaiden neljän maan turnauksessa Espanjassa.

Menneellä kaudella 19-vuotias Siekkinen pelasi AC Oulun riveissä 22:ssa Ykkösen ottelussa ja oli kuudella maalillaan joukkueen kolmanneksi tehokkain maalintekijä. Siekkinen jatkaa AC Oulussa myös kaudella 2009.

Kuluvan kuun lopussa Turkkiin matkustavaan joukkueeseen valittiin myös kaudella 2007 AC Oulussa pelannut ja päättyneellä kaudella FC Hakassa urakoinut Valeri Minkenen. Huomionarvoista on, että Siekkinen on Turkin reissulle valituista pelaajista ainoa, joka kelpuutettiin mukaan Veikkausliigan ulkopuolisista joukkueista.