Uutinen Edustus

AC Oulun hyökkäyspää koki viikon sisällä jo toisen harmittavan takaiskun, kun Tommi Siekkinen loukkaantui sunnuntain vierasottelussa KooTeePeetä vastaan. Siekkinen loukkasi oikean nilkan nivelsiteensä, ja on sivussa noin kuukauden päivät.

Siekkinen tuli ottelussa kentälle 71. peliminuutilla. Oikea laitahyökkääjä ehti kuitenkin olla kentällä vain reilun vartin ajan, kun pallon tavoittelusta myöhästynyt KooTeePeen puolustaja Erkka Länsimies taklasi hänet pelikyvyttömäksi.

– Napit edellä tuli nilkkaan. Ei hän voinut palloon osua, koska muuten en kävelisi nyt keppien kanssa. Kotkalaisilta tuli ottelussa muutenkin aivan käsittämättömiä taklauksia. Puhuimme kentän reunalla lämmitellessä Henkan (Henri Hanhela) kanssa, että toivottavasti ei satu mitään pahempaa ja sitten kun itse pääsin kentälle, niin heti napsahti, Siekkinen harmitteli pettyneenä.

Ottelun erotuomari Tommi Grönman ei tuominnut Länsimiehen taklauksesta edes varoitusta.

Positiivista on, etteivät oikean jalan nilkan nivelsiteet murtuneet eli leikkausoperaatiota ei tarvita. Repeämä nivelsiteissä kuitenkin on, ja toipumisarvio on noin neljä viikkoa. Näin ollen ennen elokuuta Siekkistä ei tositoimissa nähdä.

Siekkinen ehti pelata tällä kaudella kahdeksassa ottelussa, joissa hän onnistui iskemään kolme maalia.

Peliasioiden ohella loukkaantuminen tuli huonoon saumaan myös sen takia, että 20-vuotiaan Siekkisen on määrä astua armeijan palveukseen Kajaaniin 13. heinäkuuta.

– Toivottavasti he ottavat minut sisään, eikä armeijaa tarvitse siirtää tämän vamman takia, Siekkinen totesi.

AC Oulu saalisti päättyneen viikon kahdesta ottelusta neljä pistettä, ja nousi Ykkösen sarjakärkeen. Pelaajarintamalla viikko koitui kuitenkin kalliiksi, sillä kaksi hyökkääjää on nyt seuraavista otteluista pois. Siekkisen lisäksi kärkihyökkääjä Frank Jonke loukkaantui niin ikään vastustajan taklauksen seurauksena keskiviikon KPV-ottelussa, ja on sivussa seuraavat 3 – 4 viikkoa.

(Toimitus)