Uutinen Edustus

(18.06.2008)

Ykkösen joukkueista suurin osa on pelannut tähän mennessä kahdeksan ottelua. Sarjatauolle lähdettiin FC Viikinkien sarjajohdossa AC Oulun ollessa hienosti toisena.

Ykkösen kärkijoukkueet ensimmäisellä kahdeksan kierroksen etapilla olivat FC Viikingit, AC Oulu ja PK-35. Näistä joukkueista Viikingit ja AC Oulu ovat edelleen ilman tappioita, PK-35 puolestaan on hävinnyt yhden ottelun. Myös neljäntenä olevan JJK:n tappiosarake osoitti vielä kuuden pelin jälkeen pyöreää nollaa, mutta jyväskyläläiset kärsivät kahdella edellisellä kierroksella tappiot AC Oululle ja TP-47:lle.

Pisteitä on kerännyt siis eniten Viikingit (20), josta AC Oulu on kahden pinnan päässä. PK-35:llä pisteitä on 15 ja JJK:lla 12.

Viikingit ja AC Oulu ovat parhaat joukkueet myös maalierovertailussa, sillä molempien maaliero on yhdeksän plussan puolella. Viikingit on heiluttanut vastustajien maaliverkkoa 16 kertaa, AC Oulu 14 kertaa. AC Oulu puolestaan on päästänyt vähiten osumia omaan verkkoon, sillä maalivahti Dennys Rodrigues on joutunut kaivamaan pallon selkänsä takaa vain viisi kertaa. Toiseksi vähiten on maaleja päästänyt yllättävästi vasta sarjassa kymmenentenä keikkuva tamperelainen TPV, jonka verkko on heilunut seitsemässä pelissä ainoastaan kuusi kertaa.

Ykkösen maalintekijätilaston kärjessä on tällä hetkellä JJK:n hyökkääjä Babatunde Wusu seitsemällä maalilla. PK-35:n maalitykki Petteri Kaijasilta on osunut vastustajan verkkoon kuusi kertaa ja Viikinkien hyökkääjä Eero Peltonen viisi kertaa. JJK:n Wusu on kerännyt myös eniten Veikkauspörssipisteitä (11) ennen TP-47:n toppari Gaston Bindzia ja JJK:n hyökkääjä Mika Lahtista (10).

AC Oulun parhaat maalintekijät alkukaudella ovat olleet hyökkääjät Jarno Tenkula ja Donewell Yobe, jotka ovat maalanneet kolme kertaa. Kaksi kertaa ovat osuneet Dominic Yobe, Tommi Siekkinen ja Antti Pehkonen. Veikkauspörssissä puolestaan AC Oulun kärkitilaa pitää hallussaan varmaotteinen toppari Boussad Houche seitsemällä pörssipisteellä ennen kuusi pistettä kerännyttä Tenkulaa.

AC Oulun joukkueessa on neljä pelaajaa, jotka ovat pelanneet jokaisessa kahdeksassa ottelussa täydet 90 minuuttia. Nämä pelaajat ovat maalivahti Dennys Rodrigues, topparit Antti Pehkonen ja Boussad Houche sekä hyökkääjä Jarno Tenkula. Lisäksi jokaisessa kahdeksassa pelissä kentällä ovat olleet joko avauskokoonpanossa tai vaihdosta tulleena puolustaja Niko Kukka sekä keskikenttäpelaajat Axel Orrström ja Iyam Friday.

Yleisökeskiarvoissa AC Oulu on sarjan ykkönen. Castrenissa on pelattu tähän mennessä neljä ottelua, ja yleisökeskiarvo on 1647 katsojaa. Kauden yleisöennätys on tällä hetkellä 2155 silmäparia, joka tuli AC Oulun avausottelussa Vaasan IFK:ta vastaan.

Toiseksi eniten väkeä kotipeleihinsä on vetänyt JJK, jonka yleisökeskiarvo on kolmen ottelun jälkeen 1521 katsojaa. Viikinkien yleisökeskiarvo on viiden kotipelin jälkeen 1213 katsojaa.

Ykkönen jatkuu sarjatauon jälkeen 29. kesäkuuta. AC Oulun seuraava ottelu on 30. kesäkuuta TPV:n vieraana Tampereella. Seuraava kotiottelu on 5. heinäkuuta, jolloin luvassa on kutkuttava kärkikamppailu Viikinkejä vastaan.

(Toimitus)