Uutinen Edustus

Päävalmentaja Jyrki Aholan valmennusryhmä kaudelle 2020 rakentuu. Uudeksi valmentajaksi AC Ouluun tammikuun alusta 1+1-vuotisella sopimuksella liittyy Teemu Tavikainen. AC Oulun lisäksi Tavikainen tulee työskentelemään OLS:n B-juniorijoukkueen valmentajana.

Teemu Tavikainen on 32-vuotias, mutta nuoresta iästä huolimatta kokenut valmentaja. Hänen valmennusura alkoi FC Kontu:ssa, josta tie vei viideksi vuodeksi FC Honkaan ja Käpylän Palloon. Vuodesta 2014 saakka, Tavikainen on kuulunut HJK:n organisaatioon, lukuunottamatta kuuden kuukauden mittaista opintomatkaa Barcelonaan.

Tavikaisen valmennusuraan mahtuu useita erilaisia rooleja. Pääasiassa hän on toiminut eri juniori-ikäluokissa päävalmentajana tai apuvalmentajana. Lisäksi kokemusta on kertynyt junioripäällikön roolista ja HJK:n ja FC Hongan Veikkausliigajoukkueiden valmennusryhmistä. Viimeisimpänä pestinä on ollut HJK:n U17 joukkueen päävalmentajana ja HJK:n reservijoukkue Klubi04:n valmentajana toimiminen.

– Olen erittäin iloinen saadessani tämän mahdollisuuden toimia AC Oulun organisaatiossa.Oulu on upea ja iso kaupunki, jossa on valtava potentiaali.On myös hienoa päästä valmentamaan Jyrkin kanssa samaan joukkueeseen! Meille on syntynyt vuosien varrella molemminpuolinen kunnioitus valmentajina. Uskon, että osaamisalueemme tukevat myös hyvin toisiaan. Odotan innolla tulevaa, Tavikainen kommentoi.

AC Oulun tuleva päävalmentaja Jyrki Ahola on erittäin tyytyväinen Tavikaisen liittymisestä valmennusryhmään.

– Teemu on valmentajana erittäin työteliäs ja hän valmistautuu kaikkeen todella perusteellisesti. Hän tuo paljon lisää esimerkiksi vastustajien scouttaamiseen ja vahvuutemme täydentevät hyvin toisiaan – odotan innolla, että pääsemme käärimään hihat toden teolla. Teemu tuo kaupunkiin valtavan määrän osaamista ja tämä on erittäin hieno asia myös koko oululaisen juniorijalkapallon ja erityisesti OLS B:n kannalta, jossa hän valmentaa Markus Heikkisen kanssa, Ahola kertoo.