Uutinen Edustus

AC Oulu asetti tiistaina joukkueen sisäisessä palaverissa uuden tavoitteen seuraavalle kymmenen kierroksen pätkälle.

AC Oulun kausi etenee kymmenen ottelun etapeissa. Ensimmäinen tavoite asetettiin sarjan ensimmäisille kymmenelle kierrokselle. Tavoitteena oli olla Ykkösessä kuuden parhaan joukossa, kun takana on kymmenen ottelua. Tämä tavoite toteutui komeasti, sillä sijoitus varmistui jo kahdeksan ottelun jälkeen.

AC Oulu on sarjassa vankasti toisella sijalla, kun otteluita on takana kymmenen. Niinpä joukkue piti tiistaina palaverin, jossa asetettiin seuraava tavoite.

– Seuraava tavoitteemme on olla 20 kierroksen jälkeen sijoilla 1-4. Tämä on joukkueen sisäinen tavoite ja tarkoittaa sitä, että viimeisille kuudelle kierrokselle jää hyvät taistelumahdollisuudet ja silloin on vielä varaa myös kiristää vyötä, päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– Olemme nyt nähneet lähes kaikki sarjan joukkueet ja todenneet, että meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Jatkamme maltillisesti eteenpäin ja seuraavien kymmenen ottelun jälkeen katsotaan jälleen, missä ollaan. Jos ollaan neljän parhaan joukossa, niin sitten on vielä kuusi ottelua aikaa kiristää tahtia, jatkaa kapteeni Antti Pehkonen.

AC Oulun alkukausi on sujunut odotuksiin nähden yläkanttiin, mutta kokeneena valmentajana Malinen muistuttaa, että pelkkää paraatimarssia ei yhdenkään joukkueen kausi voi olla.

– Tähän mennessä asetetut tavoitteet on saavutettu erittäin hyvin ja kymmenen kierroksen jälkeinen tilanteemme on erinomainen. Jokaiseen nousevaankin trendiin kuuluu kuitenkin jossain vaiheessa myös laskusuhdanne, ja sellaista meillä ei vielä ole ollut. Sellainen varmasti jossain vaiheessa tulee, mutta sitten täytyy pitää huolta, että siitä tulee mahdollisimman lyhyt.

Oululaisten kausi jatkuu tulevana sunnuntaina herkullisella paikalliskamppailulla, kun PS Kemi saapuu reilun sadan kilometrin päästä vierailulle Castreniin.

– Sunnuntain ottelu tulee olemaan oikeasti iso juttu, kun Oulu ja Kemi pääsevät pitkästä aikaa sarjaottelussa mittaamaan taitojaan. Sieltä tulee vastaan hyvin organisoitu joukkue, jossa on muutamia erinomaisia pelaajia. Joukkueessa on myös sellaista kunnon kemiläistä jätkämäisyyttä. He todella haluavat voittaa Oulun.

– Kemi-ottelussa tullaan varmasti näkemään enemmän hyökkäyspelin hienouksia kuin kärkiottelussa Viikinkejä vastaan. Voin luvata, että ainakin kotijoukkue tulee hyökkäämään enemmän kuin edellisessä ottelussa, Malinen korostaa.

Sunnuntaille on lupailtu jo hieman parempaa säätäkin, joten aineksia on olemassa kuumalle paikallisderbylle.

(Toimitus)