Uutinen Edustus

AC Oulu ja Ilkka Matila ovat solmineet vuoden mittaisen valmentajasopimuksen. Matilan vastuulle tulevat joukkueen apu- ja fysiikkavalmentajan roolit.

AC Oulun ja Matilan yhteinen historia sai alkunsa kaudella 2010, josta lähtien ”Ilu” on toiminut AC Oulun fysiikkavalmentajana. Siviilissä kuntosaliyrittäjänä sekä fysioterapeuttina toimiva Matila otti apuvalmentajan roolin jo menneellä kaudella Juha Malisen siirryttyä FC Hakan peräsimeen ja Rauno Ojasen otettua täytettäväksi päävalmentajan saappaat. 48-vuotias Matila on toiminut valmennustehtävissä aikaisemmin mm. OLS:n juniorijoukkueissa. Entisen pelimiehen ja intohimoisen jalkapalloihmisen takataskusta löytyy huippupelaajan B-valmentajatutkinto.

– Kipinä valmentamiseen on syttynyt näinä vuosina, kun olen ollut AC Oulun mukana. Odotan suurella innolla yhteistyötä Ranen kanssa – haluamme molemmat kehittyä koko ajan paremmiksi valmentajiksi. Tärkeää on yhä tiivistää yhteistyötä A- ja B-juniorijoukkueiden kanssa, sekä pallo- että fysiikkaharjoittelussa. Tämä takaa meille koko ajan parempaa putkea kohti edustusjoukkuetta, Matila kertoo.

– Toiveissa on saada myös enemmän peliaikaa, kuin Juhan aikana, Ilu lopettaa tuttuun tyyliinsä.

AC Oulun tuore päävalmentaja Rauno Ojanen on aloittanut joukkueen rakentamisen omista taustajoukoistaan.

– Olen tuntenut Ilun jo 30 vuotta. Hän on jalkapalloihminen henkeen ja vereen – ajattelemme jalkapallosta täysin samalla tavalla puhutaan sitten itse pelistä tai harjoittelusta. Olen sopimukseen siis erittäin tyytyväinen ja sain parikseni kenet halusin, Ojanen naulaa.

AC Oulu aloittaa valmistautumiseen uuteen kauteen ensi viikon maanantaina. Viiden viikon mittaisella harjoitusjaksolla joukkueessa nähdään sopimuspelaajien lisäksi Oulun alueen lupaavia B- ja A-junioreita sekä kutsuvieraita. Uusista sopimuksista neuvotellaan usean pelaajan kanssa.