Uutinen Edustus

Dritan Stafsula kuului viime kaudella AC Oulun tärkeimpiin pelaajiin. Vasen laitahyökkääjä iski 21 ottelussa hienosti 12 maalia ja sijoittui Ykkösen maalintekijätilastossa neljänneksi. Vain 16 täysosumaa viimeistellyt Randy Edwini-Bonsu oli AC Oulun joukkueesta Stafsulaa tehokkaampi maalintekijä.

Vielä viime kauden Stafsula pelasi AC Oulussa lainasopimuksella oltuaan FC OPA:n kirjoilla. Tuoreen sopimuksen myötä 30-vuotias hyökkääjä on virallisesti AC Oulun pelaaja ja lisäksi sopimuksessa on yhden lisäkauden optio, mikä astuu voimaan siinä tapauksessa, että joukkue pelaa kaudella 2013 Veikkausliigassa.

– Viimeistään viime kaudella Stafsula pelasi itsensä lopullisesti oululaisten sydämiin. Dritan näytti, miten hyvä pelaaja hän voi oikeasti olla. Hän teki meille tärkeitä maaleja ja esitti tasaisen hyvää peliä koko kauden ajan, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela iloitsee. 

– Maalintekovoiman ja juonikkuuden lisäksi hän tuo joukkueeseen esimerkillistä työmoraalia sekä treeneissä että peleissä. Dritan on pelaaja, joka haluaa aidosti olla mukana AC Oulussa, joten halusimme ehdottomasti hänen jatkavan, jatkaa Nurmela.

Albanialaislähtöinen, mutta myös Suomen kansalaisuuden omaava Stafsula on asunut Oulussa jo 1990-luvun lopulta lähtien, vaikka pelasikin välillä Veikkausliigassa ja ulkomailla. Nyt viime kaudella muun muassa Ykkösen toukokuun parhaaksi pelaajaksi valittu ”Tani” haluaa pysyä oululaisperheensä luona tutuissa maisemissa.

– Fiilikset ovat todella hyvät. En oikeastaan ajatellutkaan muita vaihtoehtoja kuin AC Oulussa pelaamista. Viime kausi oli henkilökohtaisesti hyvä, mutta nyt haluan harjoitella täysillä talven sekä kevään ja mennä vauhdilla eteenpäin. Uskon, että saamme vahvan joukkueen kasaan ensi kaudelle, Stafsula toteaa.

AC Oulu on tehnyt myös vuoden mittaisen jatkopestin vuosi sitten päävalmentaja Juha Malisen aisapariksi tulleen 46-vuotiaan Rauno Ojasen kanssa. Kaudella 2010 Palloliiton toimesta vuoden poikavalmentajana palkittu Ojanen tuo näin ensi kaudellakin arvokkaan osaamisensa joukkueen mukaan.

(Toimitus)