Uutinen Edustus

AC Oulun Joni Mäkelä, Matias Ojala ja maalivahti Juhani Pennanen ovat mukana Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, joka kohtaa kaksoismaaottelussa Ruotsin Raatin stadionilla.

Raatissa pelattavat maaottelut toimivat valmistavina tapahtumina loppuvuodesta alkaviin EM-karsintoihin. Suomen valmentajaKimmo Lipponenodottaa tasaväkisiä vääntöjä Ruotsia vastaan.

– Ruotsin kanssa pelattavat ottelut ovat jo melkoinen perinne. Tässä ikäluokassa ottelut ovat todella tasaisia. Usein toinen maa voittaa ensimmäisen pelin, mutta häviää toisen, Lipponen toteaaPalloliiton verkkosivuilla.

Ruotsi-otteluihin valitut pelaajat, myös AC Oulun kolmikko, ovat vahvasti mukana Lipposen kaavailuissa karsintaryhmään asti.

– Toki peleissä on vielä jonkin verran kokeiluja, mutta pitkälti nämä pelaajat ovat niitä, jotka ovat mukana karsinnoissa. Kun on kaksi ottelua, niin kaikki saavat varmasti peliaikaa.

Matias Ojala odottaakin edessä tteluita innolla.

– Odotan, että tulisi paljon yleisöä paljon, meillä on hyvä stadion Raatissa. Odotan myös hyvätasoisia ja tiukkoja pelejä. Uskon, että Ruotsi kaatuu, on meillä sen verran kova joukkue. Itselle tämä on ainutkertainen tilaisuus pelata maaotteluja Oulussa.

– Meillä on paljon taitavia jätkiä. Monet ovat pelanneet liigaa tänä vuonna. Varmasti joukkue on myös aika yhtenäinen, mutta ennen kaikkea olemme hyviä pallon kanssa. Pystymme pitämään palloa ja pelaamaan hyvää futista, Ojala ennakoi tapahtumajärjestäjäFC OPA:n sivuilla.

Ojala painottaa valmentaja Lipposen tavoin, että päätähtäin on joka tapauksessa syksyn EM-karsinnoissa. Toki Ruotsi-ottelut ovat karsintoja ajatellen tärkeä valmistautumis- ja näyttötilaisuus.

– Minun täytyy nyt Ruotsi-otteluissa näyttää, että kuulun joukkueeseen. EM-karsintajoukkueeseen pääseminen on tavoite. Pitää näyttää, että ansaitsen paikan, vaikka olen kaksi vuotta nuorempi.

Alle 19-vuotiaiden (1.1.1993) maaottelut Ruotsia vastaan Raatin stadionilla:
Tiistaina 9.8. klo 19.00 Suomi – Ruotsi
Torstaina 11.8. klo 12.00 Suomi – Ruotsi

TAPAHTUMAN LISÄTIEDOT JA LIPUNMYYNTI-INFO FC OPAN SIVUILLA!

(Toimitus)