Uutinen Edustus

AC Oulun Joni Mäkelä, Matias Ojala ja maalivahti Juhani Pennanen ovat mukana Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, joka kohtaa kaksoismaaottelussa Ruotsin Raatin stadionilla 9. ja 11. elokuuta.

Raatissa pelattavat maaottelut toimivat valmistavina tapahtumina loppuvuodesta alkaviin EM-karsintoihin. Suomen valmentaja Kimmo Lipponen odottaa tasaväkisiä vääntöjä Ruotsia vastaan.

– Ruotsin kanssa pelattavat ottelut ovat jo melkoinen perinne. Tässä ikäluokassa ottelut ovat todella tasaisia. Usein toinen maa voittaa ensimmäisen pelin, mutta häviää toisen, Lipponen toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Ruotsi-otteluihin valitut pelaajat, myös AC Oulun kolmikko, ovat vahvasti mukana Lipposen kaavailuissa karsintaryhmään asti.

– Toki peleissä on vielä jonkin verran kokeiluja, mutta pitkälti nämä pelaajat ovat niitä, jotka ovat mukana karsinnoissa. Kun on kaksi ottelua, niin kaikki saavat varmasti peliaikaa.

Alle 19-vuotiaiden (1.1.1993) maaottelut Ruotsia vastaan Raatin stadionilla:
Tiistaina 9.8. klo 19.00 Suomi – Ruotsi
Torstaina 11.8. klo 12.00 Suomi – Ruotsi

AC Oulun nuorista Lassi Nurmos ja Tuure Siira edustavat alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta elokuun alussa Kaunasissa pelattavissa kaksoismaaotteluissa Liettuaa vastaan.

(Toimitus)