Uutinen Edustus

AC Oulu juhli torstai-iltana kauden komeinta voittoaan murskaamalla FC Hämeenlinnan vieraskentällä 4-0-lukemin. Dritan Stafsula jatkoi hurjaa maalitehtailuaan.

Kuusi maalia viidessä ottelussa ja Ykkösen maalitilaston kärkipaikka. Stafsula on aloittanut kauden hurjassa iskussa. Torstaina vasen laituri pelasi jälleen itsensä useaan otteeseen maalintekosektorille ja myös viimeisteli tehokkaasti. Tällä kertaa saldona oli kaksi maalia.

– Tuntuu tosi hyvältä pelaaminen sekä itselläni että koko joukkueella. Tämä ottelu oli meille todella tärkeä ja olimme hyvin latautuneita sekä keskittyneitä. Pelasimme alusta lähtien tosi hyvin ja loimme paikkoja. Oli hienoa, Stafsula hymyili Hämeenlinnan auringossa ottelun jälkeen.

Farmiseura FC OPA:ssa kirjoilla oleva Stafsula pelasi AC Oulussa edellisen kerran liigakaudella 2007, mutta hän on asunut Oulussa lähes koko ajan.

– Todella makeaa on taas pelata AC Oulussa. On ollut välillä kova ikävä tähän joukkueeseen, joten on mahtavaa olla taas mukana, sanoi Stafsula.

– Dritanista tietää, mitä saa. Ja kun hän saa pelata nyt hyvien kavereiden kanssa, niin hänen kokemuksensa ja omat vahvuudet tulevat esiin. Lisäksi Dritanilla on sellaista intohimoa, että silmät oikein palavat, kun hän saa pelata AC Oulussa ja haluaa ohittaa puolustajia, päävalmentaja Juha Malinen kiitteli tehopakkaustaan.

Hämeenlinnassa AC Oulun paidassa nähtiin myös uusi tuttavuus, kun keskiviikkona sopimuksen solminut kanadalainen Randy Edwini-Bonsu tuli kentälle 36. minuutilla. Hyökkääjän debyytti oli vakuuttava: maali ja maalisyöttö sekä kokonaisuutena vahvaa ja sähäkkää pelaamista.

– Hän osoitti, että molemmat jalat toimivat ja hän pelasi juuri niin kuin toivoin hänen pelaavan. Hän oli silloin tällöin palloa vastassa, mutta ennen kaikkea hän hakee pystyliikkeitä. Ja lähtönopeus on todella hyvä.

– Randy on todella vaarallinen vastustajan toppareiden edessä varsinkin, kun meillä on alapuolella hyviä syöttäjiä. Vahva sisääntulo joukkueeseen aikaerosta huolimatta. Hän ei nimittäin juurikaan nukkunut viime yönä, kertoi Malinen.

AC Oulu pelasi koko joukkueen voimin kauden parhaan ottelunsa. Pallollinen peli oli erinomaista, maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta ja myös viimeistely toimi. Paikka oli vaikea, sillä AC Oulun luottohuoltaja Jari Malmi muisteli, että joukkue ei ole koskaan voittanut Hämeenlinnassa hänen seitsemän vuoden rupeamansa aikana. Samaan yhtyi Juho Meriläinen.

– Kotkan peli oli välissä pieni työtapaturma, vaikka asenteemme ja esityksemme oli sielläkin kohdallaan. Nyt kulki vielä paremmin ja tiiviimmin. Pallon liikuttelu oli määrätietoista ja vahvaa, heti näki kuinka vastustaja jää jälkeen. Lopulta tästä tuli suvereeni esitys, jossa saimme harjoitella pallon pitämistä ja hyökkäyspeliä, Malinen suitsutti.

Kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla mielenkiintoista sarjanousijaa HIFK:ta vastaan.

– Tämän joukkueen parissa on tosi mukava puuhata. Tässä on hyvä tekeminen päällä ja ilmapiiri kunnossa. Nyt kun vielä saimme Randyn ja Johanneksen (Mononen) mukaan, niin tämä näyttää hyvältä jalkapalloryhmältä, päätti Malinen.

LUE MYÖS:
Otteluraportti

AC Oulu – HIFK Castrenin urheilupuistossa sunnuntaina klo 19.00.

(Toimitus)