Uutinen Edustus

AC Oulun 19-vuotias hyökkääjä Tommi Siekkinen pelasi tällä viikolla Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen riveissä Turkissa. Kaksoismaaottelun ensimmäisessä pelissä Siekkinen iski maalin ja toisessa oululainen pelasi avauskokoonpanossa.

Tämän viikon kaksi ottelua Turkin Konyassa toimivat valmentaja Kimmo Lipposen mukaan hyvänä katsastustapahtumana ensi vuonna starttaavaa alle 21-vuotiaiden karsintaa ajatellen. Tulevan U21-maajoukkueen rungon muodostavat vuonna 1988 ja 1989 syntyneet pelaajat.

Ensimmäinen Turkin ja Suomen välinen ottelu päättyi tiistaina 1-1-tasapeliin. Turkki siirty 63. minuutilla johtoon, mutta Suomi nousi tasoihin ottelun lisäajalla. Maalintekijänä onnistui komeasti AC Oulun Tommi Siekkinen, joka tuli vaihdosta kentälle 63. minuutilla. Esityön Siekkisen maaliin teki kaudella 2007 AC Oulussa pelannut Valeri Minkenen, jonka vasemmalta laidalta antaman vapaapotkun Siekkinen tuikkasi sisään.

– Tasapeli oli meille hyvä tulos, sillä Turkki oli hivenen meitä edellä. Ottelu oli pehmeän kentän takia erittäin raskas, valmentaja Lipponen totesi Palloliiton verkkosivuilla.

Torstaina pelatussa toisessa ottelussa Siekkinen pelasi Suomen avauskokoonpanossa.  Peliaikaa tuli 58. minuuttia ottelussa, jonka Turkki voitti maalein 2-1. Suomen ainoan maalin teki 83. minuutilla RoPSin Juuso Majava.

Suomi sai aikaiseksi ottelun lopussa hyvän painostusjakson, mutta maalintekotilanteista huolimatta tasoitusta 2-2:een ei syntynyt.

– Turkki jatkoi hyvää ja energistä peliään tässä ottelussa. Jäimme hieman jälkeen juoksuvauhdissa. Meilläkin oli omat paikkamme. Akseli Pelvas pääsi ottelun ensimmäisellä jaksolla puskemaan avopaikasta, mutta osuma palloon jäi huonoksi. Tommi Siekkinen pääsi läpiajoon, ja hänet revittiin nurin, mutta tilannetta ei tuomittu hyväksemme, kertoi valmentaja Lipponen.