Uutinen Edustus

Suomen ja Norjan välinen ottelu Lissabonissa päättyi 1-1-tasapeliin. Norja meni ottelussa johtoon avausjaksolla, mutta Suomen tasoituksen teki 43. minuutilla AC Oulun Tommi Siekkinen.

Siekkinen pelasi ottelussa Suomen hyökkääjänä 60 minuuttia. AC Oulun toinen pelaaja, Valeri Minkenen, kuului myös Suomen joukkueeseen. Minkenen pelasi keskikentällä 85 minuuttia.

Suomi pelasi turnauksessa kaikkiaan kolme ottelua. Ensimmäisessä ottelussa Suomi kaatoi USA:n maalein 3-1. Tuossa ottelussa Minkenen pelasi 59 minuuttia ja Siekkinen tuli vaihdosta kentälle 73. minuutilla.

Toisessa pelissä Portugali vei voiton maalein selvin lukemin 5-1. Minkenen tuli vaihdosta kentälle 69. minuutilla.

Suomen valmennusjohto kiitteli ottelun jälkeen pelaajien asennetta ja osallistumista Portugalin leirillä. Portugali-ottelun viimeistä 30 minuuttia lukuun ottamatta U18-maajoukkue voi olla tyytyväinen esityksiinsä Lissabonissa.

– Monet pelaajat osoittivat pystyvänsä pelaamaan korkealla tasolla fyysisesti rasittavassa turnauksessa. USA-pelissä löysimme toimivan pelitavan ja tuloksesta huolimatta Portugali-pelin ensimmäiset 60 minuuttia oli meiltä selvästi parasta peliä täällä, päävalmentaja Kimmo Lipponen summasi Portugalin pelileirin annin Palloliiton sivuilla.