Uutinen Edustus

AC Oulu julkisti perjantaina tehneensä jatkosopimukset Tommi Siekkisen ja Boussad Houchen kanssa. Molemmat miehet jäävät Ouluun tyytyväisellä mielellä.

Siekkinen on ottanut tällä kaudella oman paikkansa AC Oulun avauskokoonpanossa oikean laitahyökkääjän paikalla. Kun kausi on ylittänyt puolivälin, on 19-vuotias oululaishyökkääjä viidellä osumallaan joukkueen paras maalintekijä.

Siekkinen kokee, että tällä kaudella on henkilökohtaisella tasolla eteenpäin menty.

– Tunnen olevani parempi kuin viime kaudella ja kehitystä on tapahtunut. Takana on hyvä treenikausi hyvässä valmennuksessa. Vielä tietenkin pitäisi saada lisää rauhallisuutta omaan peliin. Tälläkin kaudella olisi pari maalia tullut lisää jos olisi ollut enemmän malttia mukana. Mutta onhan tässä aikaa, vielä ei ole kiire minnekään, Siekkinen toteaa.

Jatkaminen Oulussa oli pelaajalle lopulta lähes itsestään selvä asia.

– Olen kaikin puolin tyytyväinen siihen, että seura halusi käyttää option. Olen ollut tyytyväinen tähän kauteen ja varsinkin Juha Malisen valmennukseen, joten ei kyllä tarvinnut käytännössä lainkaan miettiä, jatkanko vai en.

Myös Malinen on luonnollisesti tyytyväinen nuoren hyökkääjänsä jatkopestiin.

– Tommi on profiloitunut oululaispelaaja, jonka kanssa olemme jo alkaneet miettimään tarkempaa urasuunnitelmaa ja pidempää jatkoa Oulussa. Se vaatii aikaa ja hikeä, mutta molemmat osapuolet ovat valmiina siihen, valmentaja kertoo.

Toinen jatkosopimuksen tehnyt pelaaja oli ranskalaistoppari Boussad Houche, jonka kanssa jatkettiin heinäkuun loppuun päättynyttä sopimusta kauden viimeiseen peliin asti. Houchen sopimuksessa oli hieman enemmän hieromista, mutta lopulta sekä seuraa että pelaajaa tyydyttävään yhteisymmärrykseen päästiin.

– Varmasti kaikki ovat nähneet, miten tärkeä pelaaja hän on meille ollut. Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, ettei näin arvokas pelaaja jättänyt meitä ja näin ollen vältyimme isolta muutokselta. Hänen perässään oli pari kovaa Veikkausliigaryhmää, Malinen mainitsee.

– Tunsin, että Oulussa jatkaminen on minulle paras vaihtoehto. Kesken kauden ei ole helppoa mennä uuteen seuraan ja täällä tunnen jo kaikki pelaajat sekä toimintatavat. Tiedän, miten minun täytyy pelata ja miten joukkue pelaa. Ei tarvitse opetella uusia juttuja loppukaudelle enää, Houche painottaa.

Myös Houchen kanssa on keskusteltu alustavasti tulevaisuudestakin, mutta nyt tärkeintä on hoitaa ensin loppukausi kunnialla päätökseen.

– AC Oulu on hyvä seura ja olen viihtynyt täällä, joten kyllä ensi kausikin kiinnostaa. Mutta pelataan ensin tämä kausi loppuun ja katsotaan sitten jatkoa.

Pervov OPA:n maalille

Perjantain tiedotustilaisuudessa AC Oulu ilmoitti myös sen, että seuran listoilla vielä tähän asti ollut maalivahti Denys Pervov on nyt virallisesti FC OPA:n mies. Pervov ja AC Oulu solmivat helmikuussa yhden vuoden sopimuksen, mutta maalivahti jäi lopulta ilman peliaikaa. Niinpä hän onkin pelannut tällä kaudella Kakkosessa FC OPA:n riveissä, ja jatkaa siellä myös loppukauden.

AC Ouluun uutena pelaajana saapui puolestaan parin viikon koeajalle tullut ranskalainen Joseph Nguijol, joka pystyy pelaamaan sekä topparina että keskikentällä. 30-vuotias Nguijol aloittaa harjoittelun AC Oulun mukana, mutta pelaavassa kokoonpanossa häntä ei ainakaan vielä lähiaikoina nähdä.

– Me emme missään nimessä lähde siihen, että ottaisimme yhtäkkiä uuden miehen kokoonpanoon. Pelimme eivät ole mitään testitapahtumia, vaan kunnia annetaan heille, jotka ovat harjoitelleet joukkueessa talvesta saakka. Ensimmäinen mahdollinen peli hänelle voisi olla ensi keskiviikkona OLS:n paidassa Vaasan Kiistoa vastaan, Malinen kertoo.

– Siitä eteenpäin sitten katsotaan, miten edetään. Hän on ranskalainen, joten Houche pystyy varmasti auttamaan sopeutumisessa. Niin kuin todettua, etsimme topparin paikalle yhtä pelaajaa, koska sillä tontilla on loukkaantumisia sekä armeijakomennuksia.

Muutakin pelaajaliikennettä AC Oulussa voi vielä tapahtua.

– Meillä on tällä hetkellä pari hyökkäävää pelaajaa, jotka eivät ole tyytyväisiä vähäiseen peliaikaansa. Jos joku lähtee, niin sitten siitä vapautuu rahaa, jonka voimme mahdollisesti käyttää korvaamaan lähtijä. Meillä on ollut koko ajan 23 sopimuspelaajaa ja samassa luvussa varmasti jatketaankin. Mutta nämä asiat selviävät ajan kanssa, miettii Malinen.

Seuraava koitos AC Oululla on edessä lauantaina, jolloin FC Hämeenlinna saapuu vieraaksi Castrenille. Ottelu alkaa klo 16.

(Toimitus)