Uutinen Edustus

AC Oulu on tehnyt jatkosopimukset hyökkääjä Tommi Siekkisen ja puolustaja Boussad Houchen kanssa. Tommi Siekkisen jatkosopimus kattaa kauden 2009. Siekkinen solmi AC Oulun kanssa joulukuussa 1+1-vuotisen sopimuksen, ja nyt osapuolet ilmoittivat käyttävänsä option ensi kaudesta.

19-vuotias oululaishyökkääjä on pelannut tällä kaudella kahdessatoista AC Oulun sarjaottelussa ja on viidellä maalillaan joukkueen paras maalintekijä.

– Tommi on Oulun oma kasvatti, joka on tällä kaudella jopa hieman yllättänyt minut maalintekokyvykkyydellään. Hänen tehokkuutensa perustuu aika paljon nopeuteen, mutta hän on osoittanut myös osaavansa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Teknisesti on vielä töitä edessä, mutta näen tulevaisuuden valoisana.

– Olen tyytyväinen, että pääsimme yhteisymmärrykseen option käytöstä. Lisäksi olemme sopineet, että alamme hiljalleen neuvottelemaan myös pidemmästä sopimuksesta, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Topparin tontilla luutiva Boussad Houche puolestaan pelaa ensimmäistä kauttaan AC Oulussa ja on kuulunut joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. 30-vuotiaan ranskalaisen kanssa ennen kauden alkua tehty sopimus päättyi heinäkuun loppuun, mutta perjantaina allekirjoitettu jatkopaperi pitää yhtä vaille jokaisessa ottelussa esiintyneen pelaajan Oulussa kauden loppuun saakka.

– Boussadilla oli pari vaihtoehtoa myös Veikkausliigasta, mutta hän katsoi Oulun sopivaksi ratkaisuksi ainakin nyt loppukauden ajaksi. Tämä on meille erittäin hyvä juttu, sillä hän on ollut koko joukkueen henkisiä johtajia. Puhetasolla olemme keskustelleet myös tulevaisuudesta, Malinen toteaa.   

Houchea on vaivannut sitkeä polvivamma, jonka takia hänellä lienee jossain vaiheessa edessä tähystysleikkaus.

– Elokuussa on parin viikon pelitauko, joten siinä vaiheessa voisi olla sopiva paikka tehdä se operaatio, miettii Malinen.

Uutena pelaajana AC Oulun vahvuuteen liittyy parin viikon koeajalle topparina sekä keskikentällä viihtyvä ranskalainen Joseph Nguijol. 30-vuotias ja 185-senttinen Paris SG:n kasvatti on syntyjään kamerunilainen, mutta muuttanut jo seitsemänvuotiaana Ranskaan. Pelikokemusta Nguijol omaa viime vuosilta muun muassa Ruotsin Allsvenskanista ja Ranskasta.

– Toppariosastomme on Houchen polvivamman, Antti Pehkosen alavatsavamman sekä Juho Meriläisen armeijakomennuksen takia siinä tilanteessa, että sitä on pakko vahvistaa, jotta selviämme loppukauden kunnialla ilman siitä johtuvaa notkahdusta. Elokuun ajan katselemme eri vaihtoehtoja, ja mietimme tilannetta niin huolellisesti kuin vain voi.

– Pelaajan täytyy olla sellainen, joka sopii sekä budjettiimme että joukkueeseen. Nguijolista voi tulla vaikka ykköstopparimme, mutta toisaalta listalla on muitakin nimiä, muotoilee Malinen.

AC Oulu on tutkaillut viime aikoina topparin tontille myös suomalaisvaihtoehtoja, mutta eri syiden vuoksi kotimaisen pelaajan saaminen Ouluun näyttää loppukauden osalta epätodennäköiseltä.

– Yritämme edelleen katsella ympärillemme, mutta vaihtoehdot ovat vähissä, Malinen myöntää.  

Ykkösen sarjajohdossa ilman tappioita oleva AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun kovassa vireessä oleva FC Hämeenlinna saapuu vieraaksi Castrenin kentälle.

(Toimitus)