Uutinen Edustus

AC Oulun hyökkääjä Tommi Siekkinen on alkavalla kaudella siinä tilanteessa, että terveenä ollessaan 19-vuotias oululainen on lähellä avauskokoonpanon paikkaa. Siekkinen aikoo myös vastata haasteeseen.

Siekkinen nousi AC Oulun rinkiin OLS:sta kaudella 2006. Silloin ura Ykkösessä sai lentävän lähdön, sillä pallo löysi tiensä vastustajan verkkoon heti ensimmäisessä ottelussa, kun hyökkääjä tuli vaihdosta kesken ottelun kehiin.

Viime kaudella Siekkinen taisteli peliajasta Veikkausliigassa, mutta joutui lopulta pelaamaan pääasiassa farmiseura OLS:n riveissä. Kauteen 2008 nuorten maajoukkuepelaaja lähtee vastuullisessa roolissa, jossa peliaikaa on odotettavissa huomattavasti aiempia vuosia enemmän.

Siekkinen on yksi niistä nuorista oululaispelaajista, joista AC Oulu pyrkii kasvattamaan tulevaisuuden kovia tekijöitä.

– Viime kauteen verrattuna on parempi kevätkausi takana pienistä loukkaantumisista huolimatta. Vuosi sitten oli aika paljon muun muassa kouluhommia, jotka häiritsivät keskittymistä kauteen. Nyt olen tykännyt hyvin paljon Juhan (Malinen) valmennuksesta. Pelaajat tietävät, mitä tehdään ja asioita käydään selkeästi läpi. Varmasti tämä tulee näkymään myös sarjakauden aikana, Siekkinen kertoo.

Lisääntyvän peliajan myötä nuorukaisen harteille tulee myös lisää odotuksia, sillä tulostakin odotellaan.

– Kyllä itsellänikin on kovat odotukset. Entisenä yksilöurheilijana odotan itseltäni paljon jokaisessa pelissä. Haluan kehittyä ja saada peliaikaa. Luotan, että myös maaleja tulee sitä kautta, viime kaudella yhden liigaosuman viimeistellyt Siekkinen vakuuttaa.

Pelkästään hyökkääjien harteille ei maalintekopaineita voi luonnollisestikaan kasata, sillä ilman hyvää tarjoilua ovat maailmanluokan pelaajatkin vaikeuksissa.

– Jos keskikentältä ei tule palloja, niin en saa tilanteita sinne linjan taakse, jonne tulevissa palloissa olen hyvä. Mutta uskon, että kun Dominic (Yobe) ja kumppanit ovat keskikentällä, niin palloja kyllä tulee. Menohaluja löytyy meidän joukkueessa sekä vasemmalta että oikealta. Kun keskikentältä nostetaan katseet ylöspäin, niin olemme jo menossa, kuvailee harjoitusotteluissa pääosin oikealla laidalla hyökännyt Siekkinen.

AC Oulu ei lähde kauteen suurimpana ennakkosuosikkina, vaan pyrkii parhaansa mukaan iskemään kapuloita muutaman nousijakandidaatin rattaisiin.

– Viikingit on satsannut paljon, samoin kuin jo viime kaudella hyvin pelannut JJK. KPV tulee varmasti myös olemaan yksi kovista, mutta uskon, että mekin aika korkealla tulemme olemaan, pohtii Siekkinen kauden ennakkosuosikkeja.