Uutinen Edustus

Puolustaja Samuli Leppälä on allekirjoittanut AC Oulun kanssa uuden kahden vuoden jatkosopimuksen, joten lupaava nuorisomaajoukkuepelaaja jatkaa laivastonsinisissä ainakin kauteen 2019 asti.

OLS-kasvatti Leppälä on 18-vuotias puolustuspään pelaaja, joka teki läpimurtonsa AC Oulussa viime kaudella pelaten 18 ottelua Ykkösessä. Vastuuta kertyi pääasiassa topparin tontilla mutta jalalla taitava ”Pälä” suoritui hyvin myös laitapuolustajan ja alemman keskikentän roolissa. Kauteen mahtui myös kuusi 90-minuuttista yhteistyöseura OTP:n paidassa Kakkosen C-lohkossa.

Leppälä esiintyi Suomen U18-maajoukkueessa maaliskuun tuplamaaotteluissa Bulgariaa vastaan sekä kesäkuussa Baltic Cupissa 4-0 -voitossa Latviaa vastaan. Elokuussa maajoukkuevalmentaja Mika Lipponen valitsi Leppälän mukaan Suomen joukkueeseen Seinäjoella ja Vaasassa pelattuun U19 EM-esiturnaukseen. Peliminuutteja ei vielä kertynyt, mutta nuori puolustaja on varmasti kaavailuissa mukana kun lopullinen turnausjoukkue nimetään kesälle 2018.

Pelaamisen jatkumisella kotikaupungissa on iso merkitys Leppälälle.

– On hienoa jatkaa AC Oulussa taas parin vuoden verran. Tämä on minulle hyvä paikka kehittyä ja parasta tietenkin on päästä taistelemaan noususta liigaan oman kotikaupungin joukkueessa, Leppälä kommentoi jatkosopimustaan.

AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne on vakuuttunut Leppälän ammattimaisesta asenteesta ja suhtautumisesta harjoitteluun.

– Leppälä murtautui heti ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan AC Oulun pelaavaan kokoonpanoon. Hänellä on valtava polte ja sitoutuminen harjoitteluun sekä kova halu kehittyä. Samuli näyttää toiminnallaan esimerkkiä muille Oulun alueen nuorille pelaajille, Lähderinne kertoo.