Uutinen Edustus

AC Oulu on tehnyt kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen oululaisjuniori Samuel Kurttilan kanssa. Sopimus sisältää myös option kaudesta 2020. Lahjakas OLS:n kasvatti on edustanut Suomea U16-maajoukkueessa.

Samuel Kurttila on 18-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on ollut AC Oulun harjoitteluringissä mukana jo useamman vuoden nuoresta iästään huolimatta. Edustusjoukkueen lisäksi ”Junnu” -lempinimellä tunnettu Kurttila on pelannut AC Oulun A-juniorijoukkueessa.

Ensimmäiset viralliset ottelut AC Oulun edustusjoukkueessa Kurttila pelasi kaudella 2017, kun Suomen Cupissa kutsu kävi kentälle kahteen otteeseen. Pääasiassa kausi meni kuitenkin yhteistyöseura OTP:n paidassa Kakkosta pelaten.

Viime vuonna Kurttila pelasi myös enimmäkseen Kakkosessa kasvattajaseurassaan OLS:ssa. AC Oulussa vastuuta tuli jälleen Suomen Cupissa kolmen ottelun verran. Ykkösen debyytti tuli AC Oulun paidassa lokakuussa FF Jaron vieraana, kun hänet vaihdettiin kentällä ottelun loppuhetkillä. Kauden päättäneessä voitokkaassa JJK-kotipelissä Kurttila pääsi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon Ykkösen ottelussa.

– Hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Pitkä loukkaantuminen teki taas viime kaudesta vaikean, mutta hienoa, että valmennukselta löytyy luottoa. Henkilökohtainen tavoitteeni on pysyä ehjänä ja murtautua pelaavaan kokoonpanoon. Työhanskat käteen ja hommiin, kommentoi Kurttila sopimuksen allekirjoitettuaan.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen on tyytyväinen oman kylän pojan sopimuksesta.

– Junnu on vasenjalkainen, erittäin energinen ja liikkuva pelaaja. Hän on peruskoulutukseltaan keskikenttäpelaaja, mutta on esiintynyt onnistuneesti myös laitapuolustajan tontilla. Hän on ollut meidän ringissä jo usean vuoden, mutta valitettavasti loukkaantumiset ovat hieman sotkeneet kuvioita. Tärkeintä onkin saada hänelle hyvä ja ehjä treenikausi alle – mikäli se toteutuu, uskon että hän on valmis ottamaan roolia meidän kokoonpanossa, Heikkinen totetaa.

AC Oulun julkinen sopimustilanne 8.1.2019

Aleksi Gullsten

Samuli Leppälä

Lassi Nurmos

Konstantin Belov

Aapo Heikkilä

David Ramadingaye

Juhani Pennanen

Alberto Alvarado Morin

Jere Aallikko

Driton Shala

Alexander Jibrin

Tommi Lindholm

Fugo Segawa

Joni Korhonen

Loorents Hertsi
Samuel Kurttila