Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen espanjalaisen Roger Bonetin (Ruxi) kanssa. Kataloniasta kotoisin oleva Ruxi on vasenjalkainen puolustuspään pelaaja, joka siirtyy Ouluun Kotkasta.

25-vuotias Ruxi on tuttu pelaaja menneeltä kaudelta, sillä mies edusti KTP:ta Ykkösessä. Ruxi oli kotkalaisten puolustuksen avainpelaajia ja Arto Tolsa Areenalta kantautuneiden tietojen mukaan katalonialainen oli erittäin pidetty persoona niin pukukopissa kuin kentän ulkopuolella. Hän toimi myös KTP:n juniorijoukkueessa valmentajana. Miehen pelitaidoista kertoo se, että Ruxi on ehdolla Ykkösen vuoden puolustajaksi yhdessä AC Oulun Rafinhan ja Henrik Ölanderin kanssa.

Tuore vahvistus antaa estoitta kehuja uudelle joukkueelleen ja sen taustahenkilöille.

– Kun sain sopimustarjouksen AC Oululta, oli heti selvää, että kyseessä oli minulle paras vaihtoehto ja halusin todella tulla Ouluun ja tähän joukkueeseen. Olen kuullut kaikilta vain hyvää seurasta.

– Heti alusta alkaen Mako (Heikkinen) ja Jykä (Ahola) vakuuttivat minut keskusteluissamme ja tunsin itseni arvostetuksi. Pidän todella paljon siitä, miten Oulussa seura huolehtii kaikesta ja miten pelaajia kohdellaan, jotta voimme keskittyä olennaiseen ja itsemme kehittämiseen, kertoo Ruxi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Kotkassa Ruxi pelasi vasempana kolmen topparin linjassa, mutta aiemmalta uralta enemmän kokemusta löytyy neljän linjasta vasempana puolustajana. Kotkaan Ruxi siirtyi Islannin toiselta sarjatasolta UMF Aftureldingin joukkueesta.

– Pelityylini sopii mielestäni loistavasti joukkueeseeen sekä Jykän peliajatukseen. AC Oulu tuntuu tällä hetkeltä täydelliseltä paikalta kehittää itseäni pelaajana ja ihmisenä. Kaiken lisäksi Oulussa ollaan rakentamassa jotain suurta ja tulevaa huippuseuraa Suomessa.

– Kannattajille haluan kertoa, että lupaan antaa aina kaikkeni kentällä tälle joukkueelle, jotta saavuttaisimme tavoitteemme tulevalla kaudella, toteaa Ruxi vielä lopuksi.

Jo aiemmin AC Oulun kanssa sopimuksen tehnyt Diego Diz on Ruxin vanha joukkuekaveri, sillä molemmat miehet edustivat kaudella 17/18 espanjalaista Club Rápido de Bouzas -joukkuetta. Tämä helpottaa varmasti molempien sopeutumista uuteen kotikaupunkiin.

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola on tyytyväinen uusimman katalonialaisvahvistuksen sopimuksesta.

– Ruxi tuo erinomaisen vasemman jalan syöttötaidon ja pelikäsityksen ansiosta uuden ulottuvuuden vaihtoehtoihimme pelin avauksessa. Hän on pelannut jo aikaisemmin Suomessa, joten sopeutuminen joukkueeseemme on helpompaa, kertoo Ahola.

Myös urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen on seurannut tarkasti Ruxin pelejä Ykkösessä.

– Ruxi pelasi hienon kauden vasenta laitatopparia KTP.ssä. Hän on vasenjalkainen, pallovarma, hyvin peliä avaava puolustaja. Kaksinkamppailut hän hoitaa ennakoimalla tilanteet ja ajoittamalla tilanteeseen menot hyvin. Olen todella iloinen hänen päätöksestään valita AC Oulu.

AC Oulun sopimustilanne:

Juhani Pennanen (2021)
Yann Fillion (2021+1)

Henrik Ölander (2021)
Ruxi (2021+1)

Miika Koskela (2022)
Joona Lohela (2023)


Anselmi Nurmela (2021)
Jere Kallinen (2021+1)
Diego Diz (2021+1)
Lasse Ikonen (2022)
Nestori Kekonen (2023)
Otso Liimatta (2023)

Aapo Heikkilä (2021)
Niklas Jokelainen (2021+1)
Severi Kähkönen (2022+1)
Samu Alanko (2022+1)