Uutinen Edustus

AC Oulu ja Rauno Ojanen ovat solmineet kauden 2023 kattavan valmentajasopimuksen, jossa on optio seuraavasta kaudesta.

Seuran pitkäaikaisin valmentaja Rauno Ojanen jatkaa Laivastonsinisten valmennustiimissä myös tulevaisuudessa. Ojanen on toiminut edustusjoukkueen päävalmentajana seurahistorian aikana 170 ottelussa ja sen lisäksi hän on luotsannut reservijoukkuetta usean vuoden ajan sekä ollut edustusjoukkueen valmennustiimissä.

Hyvä fiilis jatkaa matkaa AC Oulun kanssa. Sekä edustus että reservi ovat saaneet ja saamassa lisää resursseja, mikä on loistava panostus seuralta. En olisi muutama vuosi sitten uskonut tällaista näkeväni enkä kokevani.

Kyllä minä olen kasvanut niin lujasti tähän seuraan kiinni, että onneksi ei tarvinnut miettiä muita vaihtoehtoja.

Valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen

AC Oululla on tulevalla kaudella kahdeksan päätoimista valmentajaa riveissään. Aina ei ole ollut yhtä hyvä tilanne seurassa ja Ojanen on toiminut edustusjoukkueen vastuuvalmentajana oman päivätyön ohella.

Itselleni tämä on ensimmäinen kerta 24 vuotta kestäneellä valmentajaurallani, kun en ole päävalmentajana yhdessäkään joukkueessa. Samaan aikaan olen ollut lähes koko ajan esimiehenä myös siviililitöissä, joten muutos on iso ja mieluisa. Nyt voin lisäksi keskittyä pelkästään valmentamiseen mikä tuntuu etuoikeudelta.

Minulla on paljon hiljaista tietoa ja sitä yritän levittää molemmissa valmennustiimeissä sekä tietenkin auttaa pelaajia päivittäin saavuttamaan heidän oman huippunsa.

Rauno Ojanen

Rauno Ojanen valmensi AC Oulua Ykkösessä kausilla 2011-2017 ensin apuvalmentajana ja Juha Malisen siirryttyä Valkeakoskelle kesken kauden 2012 nousi Ojanen päävalmentajaksi. Edellisen kerran Ojanen on toiminut edustusjoukkueen päävalmentajana kaudella 2019, kun hän tuli Mika Lähderinteen tilalle kesken kauden. AC Oulun ja OLS:n yhteisen reservijoukkueen päävalmentajaksi hän tuli kaudelle 2021 ja vastuualue kasvoi kaudelle 2022, kun hän tuli osaksi edustusjoukkueen valmennusta.

Ojasen mittavalle valmentajauralle mahtuu myös reissu Seinäjoelle, jossa hän valmensi SJK Akatemian valmennustiimissä ja vastuuvalmentajana U20 -joukkueessa kaudella 2018.

Ehtymättömän energian omaava Rane pystyy kokemuksellaan ja osaamisellaan auttamaan niin valmennustiimiä ja joukkuetta kuin yhtä yksittäistä pelaajaa. Ranella on suuri AC Oulu -sydän ja on ehtinyt toimia seurassa monenlaisissa rooleissa vuosien varrella. Tällaisessa roolissa Rane ei ole vielä ollut, mutta tiedän, että hän hoitaa ruutunsa jälleen hyvin. Hieno homma, että Rane jatkaa AC Oulussa!

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen