Uutinen Edustus

Rauno Ojanen ja AC Oulu ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Ojanen siirtyi AC Oulun organisaatioon vuonna 2012, jolloin hän toimi valtaosan kaudesta päävalmentajana toimineen Juha Malisen apuvalmentajana. Jo vuoden 2012 syksyllä Ojanen kuitenkin otti vetovastuun joukkueesta, Malisen siirryttyä Valkeakoskelle FC Hakan valmentajaksi. Vuosi 2013 oli Ojasen ensimmäinen kokonainen kausi AC Oulun päävalmentajana, joka päättyi lokakuussa oululaisten yllettyä sarjassa viidennelle sijalle. Tuleva kausi 2014 on 48-vuotiaalle oululaisherrasmiehelle toinen kokonainen laivastonsinisen joukkueen peräsimessä.

AC Oululle päävalmentajan valinta ei ollut lopulta vaikea.

– ”Ranen” kanssa asiat ovat toimineet mainiosti, joten valinta oli lopulta helppo. Hän on kunnianhimoinen valmentaja, joka haluaa oppia joka päivä uutta. Hän on osoittanut pystyvänsä toimimaan paineen alla ja olemaan voittajatyyppi. Nuoret sekä vanhemmatkin pelaajat ovat kehittyneet hänen alaisuudessaan, harjoittelun vaatimustaso on korkea ja se tukee pelitapaamme saumattomasti, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

– Toisin kuin monet muut pohjoissuomalaiset seurat, me AC Oulussa luotamme ja panostamme oman alueen pelaajatuotantoon – tässä ja monessa muussa asiassa Rane on osoittanut olevansa sitoutunut AC Ouluun, joten lienee perusteltua sanoa, että olemme erittäin tyytyväisiä sopimukseen, Nurmela jatkaa.

Kuluvan vuoden aikana Ojanen on ollut hankkimassa UEFA Pro-lisenssiä, joka on ylin mahdollinen valmentajakoulutustaso. Lopullisesti koulutus päättyy ensi vuoden helmikuussa. Ojanen on erittäin tyytyväinen jatkosopimukseen.

– Meillä on ollut seuran kanssa selvät sävelet jo pitkään, joten päätös oli minunkin osalta helppo. Tulevaisuus alkaa hahmottua pikku hiljaa – meillä loppui usean pelaajan kanssa sopimukset ja jatkoja mietitään rauhassa. Perusajatus tulee olemaan kuitenkin sama eli oululaisiin luotetaan ja täsmäaseet hankitaan muualta, nekin kaikessa rauhassa. Myös peliajatus ja -tapa tulee säilymään, mutta tottakai heikkouksia säädetään paremmiksi. Kaiketi voin sanoa, että tulevaisuutta rakennetaan vahvan perustan päälle, Ojanen kommentoi.

Ojasen sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa päävalmentajasopimuksen lisäksi viisi pelaajasopimusta kaudelle 2014.

Rauno Ojanen
Syntynyt: 19.3.1965 Helsinki
Valmentajatutkinto: UEFA:n A-lisenssi ja Valmentajan ammattitutkinto VAT (UEFA Pro-lisenssi 2/2014)
Perhe: Puoliso, kaksi lukioikäistä lasta ja kolme koiraa
Harrastukset: Ravit, kortinpeluu ja jalkapallo monessa eri muodossa
Motto: ”Vaikka tietäisin, että maailmanloppu tulee huomenna, istuttaisin silti tänään omenapuun taimen”

ACOTV

Yhteistyössä