Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut yhden vuoden sopimuksen 19-vuotiaan Rasmus Karjalaisen kanssa, joka siirtyy AC Oulun riveihin Seinäjoelta Kerho 07:n joukkueesta. Sopimus pitää sisällään option kaudesta 2017.

Karjalainen on oululaislähtöisenä pelaajana entuudestaan hyvin tuttu päävalmentaja Rauno Ojaselle. Tervareissa jalkapallon aloittanut, mutta Oulun Luistinseuran juonioriputken läpikäynyt ”Rasse” on harjoitellut AC Oulun ringissä jo useampana vuotena kausien välissä ja esiintynyt kentän puolellakin niin harjoituspeleissä kuin kahdessa Suomen Cupin ottelussa. Kauden 2014 Karjalainen pelasi OLS:in edustusjoukkueessa Kakkosen pohjoislohkossa ja tämä vuosi meni samassa sarjassa Seinäjoella SJK:n akatemiajoukkueessa, jonne Karjalainen sai sopimuksen try-outin kautta.

Karjalainen pelasi erittäin vahvan kauden Kerho 07:ssa onnistuen 27 ottelussa maalinteossa peräti 15 kertaa. Sarjan maalintekijätilastossa tällä määrällä irtosi kakkossija heti 20 maalia iskeneen FC YPA:n Miroslav Paunovićin jälkeen. Rassen kauden kohokohtia olivat kaksi hattutemppua, joista ensimmäinen syntyi toukokuussa 3-1 kotivoitossa JBK:ta vastaan ja jälkimmäinen kesäkuussa, kun Kerho 07 pöllyytti FC Santa Clausia peräti 7-1. Karjalaisen hyvistä otteista huolimatta Kerho 07 sijoittui tasaisessa sarjassa vasta 9. sijalle ja edessä oli putoaminen Kolmoseen.

AC Oulun manageri Timo Kalermo on tyytyväinen, että joukkueen uusin sopimuspelaaja on jälleen nuori ja kehittyvä kotikaupungin pelimies.

– Rasmus on kuulunut pitkään AC Oulun ryhmään, mutta peliaikaa ja vastuuta on pitänyt hakea vielä toistaiseksi muualta. Seinäjoella Rasmus onnistui erinomaisesti ja teki läpimurtonsa Kakkosen tasolla. Nyt edessä on uudet haasteet yhtä sarjatasoa korkeammalla.

Päävalmentaja Ojanen tietää tarkalleen mitä Karjalainen pystyy tuomaan laivastonsinisten kokoonpanoon.

– Saamme joukkueeseemme potentiaalisen kaverin, joka pystyy pelaamaan monipuolisesti keskikentällä ja hyökkäävissä rooleissa. Rasmus on viime vuosina harjoitellut paljon ja tehnyt töitä maalinteon eteen, mikä on alkanut kantaa hedelmää. 15 maalia Kakkosessa on kova suoritus ja hyökkäyspään tehoja odotellaan myös ensi kaudella AC Oulun paidassa.

Karjalaisen sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa kuusi pelaajasopimusta kaudelle 2016. Lähiaikoina on lupa odottaa lisää sopimusuutisia. AC Oulun sisäpiiriläisenä, saat sopimusuutisia aina ensimmäisenä sähköpostiisi. Sisäpiiriin kuuluvat Kausikortti+:n sekä VIP-kausikortin omistajat. AC Oulun kausikorttimyynti käynnistyy 1.12. – tällä hetkellä viime kauden kausikorttilaiset voivat uusia kausikorttinsa tai päivittää sen vaikkapa ”plussaksi” lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

ACOTV

Yhteistyössä