Uutinen Edustus

AC Oulun joukkueeseen liittyi odotettu uusi pelaaja, kun kanadalainen hyökkääjä Randy Edwini-Bonsu on solminut seuran kanssa kauden 2011 kattavan sopimuksen. Lisäksi sopimuksessa on optio kahdesta seuraavasta kaudesta.

21-vuotias Edwini-Bonsu on syntynyt Ghanassa, mutta on Kanadan kansalainen muutettuaan perheensä kanssa Edmontoniin vuonna 2002. Viimeiset kolme vuotta nopeajalkainen hyökkääjä on pelannut Kanadassa Vancouver Whitecapsin joukkueessa.

– Hän on nuori ja potentiaalinen kaveri, jonka suhteen odotukset ovat kovat. Joukkueeseen sopeutuminen ja viihtyminen ovat isoja juttuja, mutta toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja saamme hänestä iloa pidemmällekin ajalle, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela toteaa.

Vapaan pelaajan statuksella Ouluun saapunut Edwini-Bonsu on kuulunut jo vuosia myös Kanadan eri ikäluokan maajoukkuerinkeihin. Aikuisten maajoukkueessa debyytti tuli vuonna 2010.

AC Oulu joutui hyökkääjän etsintään aivan kauden kynnyksellä, kun Frank Jonke hyvästeli Oulun. Uutta kanadalaista ei kuitenkaan voi sanoa suoranaiseksi isokokoisen Jonken korvaajaksi, sillä Edwini-Bonsulla pituutta on 168cm.

– Kyse on ihan selkeästi erilaisista pelaajista. Randy ei ole Jonken tapainen target-pelaaja, vaan liikkuva ja nopea hyökkääjä. Haluamme hallita pelejä ja hän tuo varmasti lisää vaarallisuutta hyökkäykseemme, Nurmela painottaa.

– Nimenomaan tarkoituksella etsimme täysin erityyppisen pelaajan. Pelimme on kulkenut siihen malliin, että hiljalleen on poistunut ajatus siitä, että kärkipelaajan pitäsi olla isokokoinen. Randyn molemmat jalat toimivat kentällä hyvin ja ensikosketus persoonallisuuteenkin on lupaava. Hyvin odottavaiset ovat fiilikset, kuvailee päävalmentaja Juha Malinen.

AC Oulu pelaa tällä viikolla vielä kaksi ottelua. Torstaina edessä on vierasottelu Hämeenlinnassa ja sunnuntaina HIFK saapuu vieraaksi pohjoiseen. Sekä Edwini-Bonsu että tällä viikolla Ouluun muuttanut puolustaja Johannes Mononen ovat joukkueen mukana jo Hämeenlinnassa.

(Toimitus)