Uutinen Edustus

AC Oulussa kolme kautta pelannut Rafinha jatkaa urallaan eteenpäin, kun brasilialainen solmi kahden vuoden sopimuksen Suomen mestari Tampere Unitedin kanssa.

Kaudesta 2005 lähtien AC Oulussa pelanneelle Rafinhalle jäi päällimmäisenä Oulusta mieleen hyviä muistoja.

– Kaikki kolme vuotta olivat omalla tavallaan ainutlaatuisia ja myös erilaisia. Ensimmäisellä kaudella kaikki oli uutta, koska olin ensimmäistä kertaa Suomessa. En puhunut lainkaan suomen kieltä, mutta onneksi joukkueessa oli Mike Peltolan ja Vesa Kiljusen kaltaisia loistavia kavereita, jotka auttoivat eteenpäin, Rafinha muistelee.

Kaudella 2006 AC Oulu nousi Ykkösestä liigaan ja Rafinha valittiin loistavien esitysten myötä Ykkösen Vuoden pelaajaksi.

– Toisella kaudella pääsin entistä läheisemmäksi suomalaisten pelaajien kanssa ja kausi oli onnistunut vaikeista vaiheista huolimatta. Nyt päättyneellä kaudella puolestaan joukkueessa oli loistava yhteishenki ja työnteko maistui. Mieli on surullinen sen takia, ettemme pystyneet pitämään Oulua liigassa, mutta henkilökohtaisesti kausi oli hyvä, kertoo Rafinha.

Rafinha oli menneellä kaudella AC Oulun ehdottomia avainpelaajia myös monipuolisuutensa ansiosta. Nopeajalkainen pelaaja esiintyi sekä hyökkääjän että puolustajan rooleissa.

Oululaiset olisivat mielellään nähneet sympaattisen brasilialaisen Castrenilla myös ensi kaudella, mutta kunnianhimoisen sekä urallaan eteenpäin pyrkivän pelaajan ratkaisu on ymmärrettävä. TamU taistelee myös ensi kaudella Suomen mestaruudesta, ja lisäksi europelien kautta avautuu erinomainen näyttöpaikka vieläkin suurempiin ympyröihin.

– TamU:ssa on paljon hyviä pelaajia, joten joudun tekemään kovasti töitä pelipaikan eteen. Siellä on hyvä joukkue ja varmasti on mahdollisuus taas mestaruuteen. Olen tehnyt kovasti töitä urani eteen ja ensi kausi on hieno mahdollisuus Mestarin liigan karsintoja myöten, korostaa Rafinha.

Tiistaiaamuna kotimaahansa matkustava Rafinha palaa Suomeen tammikuussa, jolloin hän aloittaa TamU:n kanssa valmistautumisen uuteen kauteen.

Kaiken kaikkiaan Oulun vuosista jäi hyvät muistot sekä pelaajalle että myös kannattajille.

– Haluan kiittää kaikkia kannattajia näistä vuosista ja ennen kaikkea upeasta joukkueen tukemisesta. Toivottavasti he jatkavat samalla tavalla. Tulen kyllä käymään Oulussa aina, kun se on mahdollista. Tänne jää paljon hyviä ystäviä, ”Rafi” päättää.

AC Oulu kiittää Rafinhaa hienoista vuosista ja toivottaa tsemppiä uusiin haasteisiin!

(Toimitus)