Uutinen Edustus

Viime kaudeksi AC Ouluun palannut brasilialainen Rafinha on sopinut seuran kanssa jatkosta kauden 2021 osalta, joten profiilipelaaja johtaa laivastonsinisten puolustusta myös Veikkausliigassa.

Rafinha oli odotettu paluumuuttaja AC Oulun riveihin, kun hän palasi pitkältä kierrokseltaan takaisin tervakaupunkiin viime kaudeksi. Edellinen kolmivuotinen visiitti Oulussa oli päättynyt 2007, jonka jälkeen ”Rafi” ehti kerätä mainetta ja mestaruuksia Tampere Unitedin, HJK:n ja belgialaisen Gentin edustusasuissa. Kierrokselta tarttui meriittilistalle myös kuusi ottelua Mestareiden liigassa.

Kuluneella kaudella 38-vuotias konkari pelasi täydet minuutit yhtä vaille kaikissa Ykkösen peleissä. Vain vieraspeli Kajaanissa jäi väliin, kun päävalmentaja Ahola päätti lepuuttaa topparia otteluruuhkan keskellä. Rafinha onnistui myös kertaalleen maalinteossa, kun viimeisteli rankkariosuman kotivoitossa MyPaa vastaan.

Iän myötä Rafinhan pelipaikka on tippunut laitahyökkääjän tontilta puolustukseen, mutta kulunut kausi osoitti, että jalat liikkuvat edelleen kovaan tahtiin ja peliäly on huippuluokkaa. Tarvittaessa mies ohitti vastustajan paineen vaikka palloa kuljettamalla, jos syöttösuunnat olivat tukossa. Rafilla oli myös tärkeä rooli nuoren Miika Koskelan mentorina ja topparipari löysi kauden mittaan hienosti yhteisen sävelen Ykkösen tiiveimmän puolustuksen lukkona.

Päävamentaja Jyrki Ahola on innoissaan oululaistuneen brassin jatkosopimuksesta.

– Rafilla on vielä paljon annettavaa jalkapallolle kentällä, joten olen erittäin iloinen, että hän haluaa jatkaa meillä tavalla, joka hyödyttää varsinkin meidän nuorten pelaajien kehitystä. Hänellä on kokemusta, jonka pystyy myös hyödyntämään ja se on joukkueemme kannalta todella tärkeää.

Rafinhan kokemusta hehkuttaa myös urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen.

– Lähes kaiken nähnyt Rafi tuli ja näytti mitä hyötyä jalkapallossa on esimerkiksi kokemuksesta, taidosta ja pelinäkemyksestä. Yksi vuosirengas lisää Rafin ominaisuuksilla varustetulle pelaajalle ei estä sitä etteikö hän pystyisi auttamaan joukkuetta samalla tavalla myös Veikkausliigassa kuin menneellä kaudella sarjaporrasta alempana. Olen todella iloinen siitä, että hän haluaa jatkaa pelaamista meillä.

Rafinha ei malta odottaa tulevaa kautta.

– Olen todella iloinen jatkosopimuksesta. AC Oululla on seurana oikea suunta ja asioita on tapahtunut paljon viime vuosina. Uuden hallin ja Veikkausliigapaikan myötä en malta odottaa tulevan kauden alkamista. On hienoa saada 100. ottelun raja rikki, Rafinha hymyilee.

AC Oulun sopimustilanne:

Juhani Pennanen (2021)
Yann Fillion (2021+1)

Henrik Ölander (2021)
Lassi Nurmos (2021)
Rafinha (2021)
Ruxi (2021+1)

Miika Koskela (2022)
Joona Lohela (2023)


Anselmi Nurmela (2021)
Jere Kallinen (2021+1)
Diego Diz (2021+1)
Obed Malolo (2021+1)
Lasse Ikonen (2022)
Nestori Kekonen (2023)
Otso Liimatta (2023)

Aapo Heikkilä (2021)
Fareed Sadat (2021)
Niklas Jokelainen (2021+1)
Severi Kähkönen (2022+1)
Samu Alanko (2022+1)

ACOTV

Yhteistyössä