Uutinen Edustus

AC Oulu ja Rafinha ovat solmineet ensi kauden kattavan valmentajasopimuksen. Rafi tulee osaksi AC Oulun ja OLS:n yhteisen reservijoukkueen valmennusta ja on myös valmis kentälle tarvittaessa, mutta painopiste on valmentamisessa.

AC Oulun viime kauden kapteeni liittyy reservijoukkueen vahvuuteen. Hän tulee olemaan osana valmennustiimiä ja on myös tarvittaessa käytössä kentälle. Viime kauden jälkeen ammattilaisuransa päättänyt Rafinha on suorittanut UEFA B-valmennuskurssin ja aikomuksena on jatkaa seuraavalle tasolle heti, kun mahdollista.

On kiva päästä valmennushommiin heti oman jalkapallouran päättymisen jälkeen. Odotan innolla päästä auttamaan Mikkoa ja Ranea. Uskon, että mun pelaajakokemuksesta on paljon hyötyä ja haluan myös oppia paljon kokeneelta valmennuskaksikolta. Aion pitää itseni hyvässä kunnossa, jotta olen valmis kentälle tarvittaessa, mutta ensisijaisesti haluan keskittyä valmentamiseen ja sen opetteluun.

Valmennustiimin jäsen Rafinha

Nykyään myös Suomen kansalainen Rafinha tuli Brasiliasta AC Ouluun ensimmäisen kerran kaudella 2005 ja pelasi Laivastonsinisissä kolme kautta ennen kuin lähti isommille kentille. Hän palasi takaisin kotiin kaudelle 2020 ja pelasi ammattilaisuransa viimeiset ottelut viime kauden päätteeksi.

Loistava juttu, että saatiin pidettyä Rafi seurassa. Pienen irtioton jälkeen Rafilla alkaa seuraavan uran rakentaminen valmennuspuolella. Rafi pystyy valtavan pelaajakokemuksensa ansiosta auttamaan reservin pelaajia ja myös muita valmentajia monella eri tapaa ensi kaudella. Samalla Rafi itse pääsee hyvään paikkaan tutustumaan ja oppimaan valmentamisesta, onhan hänellä valmennustiimissä kaverina kovat tekijät.

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

ACOTV

Yhteistyössä