Uutinen Edustus

19-vuotias Niilo Hautala on Laivastonsinisten 22. sopimuspelaaja.

Nuori, mutta kokenut. Siinä lyhyesti esiteltynä raumalaislähtöinen Niilo Hautala. Kaudella 2011 Ykkösen PoPa:ssa 14-vuotiaana ensimmäiset minuuttinsa miesten tasolla pelannut Hautala, on vahva, nopea ja fyysinen pelaaja. Aikaisemmin urallaan hän on pelannut keskikentällä, mutta AC Oulussa todennäköinen pelipaikka löytyy puolustuslinjasta. Ouluun Hautala muutti Yliopisto-opintojen vuoksi, ja opiskelee siellä biologiaa.

– Olen tosi tyytyväinen, kun saan mahdollisuuden näyttää osaamistani korkeammalla tasolla. Meillä on kasassa hyvä joukkue ja paljon hyviä pelaajia, hienoa että saan olla itse osa tätä joukkuetta. Tavoitteet tulevalle kaudelle on vakiinnuttaa avauksen paikka, pelata mahdollisimman paljon ja pysyä kunnossa. Näin pystyn auttamaan joukkuetta eteenpäin, kertoo Hautala.

Kausina 2012-2014 hän pelasi Kakkosessa Pallo-Iirojen riveissä, jossa kertyi kunnioitettavat 66 ottelua ja lisäksi kolme maalia. Viime kauden Hautala vietti Stahre Akatemiassa Vöyrillä ja pelasi samalla Norrvalla FF:ssä Keski-Pohjanmaan Kolmosessa.

– Meitä oli Vöyrillä treenaamassa noin kymmenen akatemia-pelaajaa Jan Stahren valmennuksessa ja lisäksi pelasimme Norrvalla FF:n riveissä Kolmosessa. Saimme paljon hyviä treenejä joukkueharjoituksen lisäksi, joten kehityin viime vuonna paljon. Pääsin myös pelaamaan isossa roolissa, kertoo Hautala viime kaudestaan.

– Niilo taistelee meillä tosissaan oikean laitapuolustajan paikasta ensi kaudella. Tarvitsisimme Niilon kaltaisia pelaajia lisää, jotka muuttavat luontaisesti Ouluun, esimerkiksi juuri opiskelemaan tai töihin. Hän on ollut meillä mukana vain kahdessa harjoitusottelussa, mutta näin heti että kyseessä on potentiaalinen pelajaa. Niilo on pelannut ikäisekseen jo paljon miesten pelejä, joten siitä opittu kovuus näkyy pelityylissä, kiteyttää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.