Uutinen Edustus

AC Oulu ja Jowin Radzinski ovat solmineet pelaajasopimuksen, joka kattaa tulevan kauden sekä sisältäen option kaudesta 2025. 

Jowin Radzinski siirtyy Puolan pääsarjassa pelaavan LKS Lodzin organisaatiosta AC Ouluun. Vasemman laitapuolustajan paikalla enimmäkseen viihtyvä Jowin harjoitteli vuosien varrella pitkiä jaksoja LKS Lodzin edustusjoukkueen mukana, mutta peliaika tuli täysin kakkosjoukkueessa. Jowinilla on joitakin pelejä myös Puolan juniorimaajoukkueessa, mutta lopullinen läpimurto ykkösjoukkueeseen jäi tekemättä.

Uskon, että pelaaminen AC Oulussa voi kehittää minua sekä pelaajana että henkilönä. Tämä on uusi haaste ja seikkailu, johon olen valmis. Tiedän, että jos olen parhaassa kunnossa, voin auttaa seuraa saavuttamaan yhteiset tavoitteet. 

Sain tarjouksen AC Oululta, jota harkitsin ja hyväksyin. En epäröinyt hetkeäkään. Tämä ei ole ensimmäinen kertani Suomessa. Ollessani 15-vuotias osallistuin Euroopan Nike Premier Cup -turnaukseen Pajulahdessa, jossa lopulta sijoituimme toiseksi. Pidin todella paljon ilmapiiristä ja ympäristöstä, jossa pelasimme turnauksen. Minulla on myös hyviä muistoja tästä maasta. Se auttoi minua tekemään päätöksen.

Tulevat päivät ja kuukaudet on ajatuksissani, jolloin haluan olla hyvässä kunnossa kaikin puolin. Olen onnellisimmillani voittaessa otteluita. Toivon, että hyvässä kunnossani voin auttaa joukkuetta.

Jowin Radzinski

Viime kaudella 22-vuotias laitapakki pelasi LKS Lodzin kakkosjoukkeessa, joka pelaa Puolan kolmanneksi korkeimmalla tasolla. Puolustajalle kertyi vyölle 22 ottelua, joissa hän teki yhden maalin ja kolmesti pääsi syöttöpisteille. Pari aiempaa kautta vierähti myös samassa joukkueessa, jolloin he pelasivat pykälää alempana ennen nousuaan nykyiselle sarjatasolleen.

Ollaan pidemmän aikaa menty kolmella laitapuolustajalla, joten oltiin jo jonkun aikaa kartoitettu mahdollisia uusia vaihtoehtoja tuolle osastolle. Tavoitteenamme on ollut koko ajan saada ainakin kaksi pelaajaa per pelipaikka.

Olen erittäin tyytyväinen, että Jowin tarttui haasteeseen ja halusi tulla AC Ouluun jatkamaan uraansa. Jowin on pelannut aika säännöllisesti läpi kauden, joten hän pystyy lisäämään laitapuolustajien pelipaikkakilpailua saman tien.

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen