Uutinen Edustus

Kolmas pelimies viikon sisään saapuu laivastonsinisiin. Siirroilla on pyritty saamaan lisää tehoja hyökkäyspäähän ja keskikentälle lisää pallollista osaamista. Nyt uusin pelaaja tuo myös osaamista puolustussuuntaan.

AC Oulun rivit kasvaa, kun joukkueeseen liittyy keskikenttäpelaaja Magnus Breitenmoser loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Hän tulee Sveitsistä FC Thunista, kuten Dennis Salanović viime viikolla. Breitenmoserin hankinta tuli hieman yllättäen samaan aikaan Salanovićin siirron yhteydessä.

”Denniksen lainasiirtoa järjestellessä FC Thunin kanssa, kävi ilmi, että heillä voisi olla sellaisen profiilin omaava keskikenttäpelaaja lainattavissa, jota ollaan etsitty. Sen jälkeen kaivettiin Magnuksesta tietoa niin paljon kuin vain pystyttiin, kunnes tehtiin päätös siitä, että yritetään saada hänet tänne loppukaudeksi. Kun kaikki kolme osapuolta olivat positiivisia siirron suhteen, niin asian saattaminen maaliin asti ei ollu enää hirveän vaikeaa.”, taustoittaa urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen Breitenmoserin siirtoa.

22-vuotias sveitsiläinen Magnus Breitenmoser on pelannut juniorimaajoukkueissa ja hän on usean vuoden ajan pelannut Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Breitenmoser on ennen FC Thunia edustanut FC Schaffhausenia ja FC Wiliä.

Breitenmoser saapuu Ouluun hyvässä pelikunnossa ja on valmis pelaamaan heti siirtoajan auettua. Hän tuo AC Oulun keskikentälle monipuolisuutta ja häntä voidaan peluuttaa monessa roolissa.

”Magnus tuo meidän joukkueeseen lisää laajuutta ja vaihtoehtoja keskikentälle sekä taitoa pelata paineen alla”, Markus Heikkinen kertoo pelaajan ominaisuuksista.

Breitenmoser pystyy hyvin pelaamaan puolustavassa roolissa ja on vahva pelaaja. Häntä voidaan peluuttaa keskikentän lisäksi myös laitapuolustajana.

”Magnus on keskikenttäpelaaja, joka tuo lisää nopeutta meidän joukkueeseen. Hän on lisäksi taitava pallollisena ja hyvä riistämään palloja.”, kertoo päävalmentaja Jyrki Ahola Breitenmoserin siirron syitä.

Magnus Breitenmoser on pelikelpoinen ensi viikon lauantaina, kun Raattiin saapuu vieraaksi HJK.

Seuraava kotiottelu:

AC Oulu – HJK

17.7.2021 klo:18.30

Raatin stadion

Osta liput ennakkoon tästä.