Uutinen Edustus

Sunnuntain ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa oltiin harvinaisen yhtä mieltä siitä, että AC Oulun 3-0-voitto oli täysin ansaittu. Etenkin PoPan kokenut päävalmentaja Pertti Lundell kehui vuolaasti oululaisten peliä.

Yksitoista kautta urallaan pääsarjassa valmentanut Lundell ei lähtenyt pelin jälkemään selittelemään omiensa tappiota, vaan antoi kunnian AC Oululle.

– Ei ole mitään seliteltävää. AC Oulu oli selkeästi parempi joukkue. Tällä kaudella toistaiseksi kohtaamistamme joukkueista AC Oulu on kyllä selvästi paras ryhmä. Hyvin koottu ja pelaava joukkue, joka on mielestäni jo nyt täysin liigatasoinen nippu, Lundell totesi.

– Oletin, että saisimme omalla nopealla syöttöpelillä tilanteita enemmän, mutta ei auttanut mikään. En voi edes haukkua omiani, sillä yritimme, minkä pystyimme, mutta se ei yksinkertaisesti riittänyt. Oulun ryhmästä erityisesti herrat Dominic Yobe ja Mika Nurmela ovat loistavia pelaajia. Tiesin Yobesta etukäteen, että hän on hyvä pelaaja, mutta nyt täytyy sanoa, että siinä on todella loistava pelaaja, jatkoi Lundell.

Valmentajansa kanssa samoilla linjoilla oli myös PoPan kapteeni Juha Luoma.

– Oulu oli tuon verran parempi, mitä lukematkin osoittavat. Varsinkin heidän keskikenttänsä on kovaa tekoa. Ei ole seliteltävää, porilaistoppari myönsi.

ACO-PoPa2.jpg
AC Oulu jyskyttää vakuuttavasti sarjan piikkipaikalla. Kuva: Tapani Pikkarainen

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen oli vieraiden kehujen jälkeen rauhallisella mielellä, mutta luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Malinen antoi kiitosta myös PoPan aktiiviselle ja pelaavalle tyylille.

– Lopputulos oli tietenkin hyvä, mutta sen takana oli paljon asioita. Jouduimme toistaiseksi kauden suurimpaan haasteeseen nimenomaan Porin aktiivisen pelaamisen myötä. Tuollaisella pelityylillä esimerkiksi Honka on päässyt Veikkausliigassa pitkälle. Noin aktiivinen pelityyli kehittää omia pelaajia, mutta se kehittää samalla myös vastustajaa.

– Väitän, että me kehityimme ensimmäisen tunnin aikana kovasti yhdessä omassa aseessamme eli ylhäältä kiinniotossa. Pelaajat joutuivat todella kovaan puntariin etäisyyksien, liikkumisen ja keskittymisen kanssa, kun Piracaia ja kumppanit hakivat tilaa. Pelissä oli koko ajan erittäin kova jännite ja uskon, että katsojat nauttivat kahden pelaavan joukkueen ottelusta, Malinen kertoi innostuneena.

AC Oulun omassa pelissä positiivista oli myös se, että tällä kertaa kaikki kolme maalia olivat pelitilanneosumia. Sunnuntaihin asti lähes kaikki maalit olivat nimittäin syntyneet erikoistilanteista.

– Ennen peliä sanoin, että nyt tuntuu siltä, että on pelitilannemaalien aika. Yleensä ensimmäiset 4-6 kierrosta ovat hieman hermostunutta peliä, mutta nyt aletaan lähestyä sellaista hyvää rutiinitasoa, joka tuo myös maalitilanteita enemmän. Kaiken kaikkiaan meiltä hyvä viikko takana sekä pelillisesti että myös oppimisen kannalta, Malinen iloitsi.

– Ei kausi olisi voinut varmasti yhtään paremmin liikkeelle lähteä, sanoi myös AC Oulun laitapuolustaja Niko Kukka, joka pelasi jälleen täydet 90 minuuttia.

Kukka oli lähellä onnistua itsekin maalinteossa ottelun toisella jaksolla, kun Nurmela antoi kulmapotkun normaalia alemmaksi ja Kukka laukoi tulisesti kohti maalia. Laukaus suuntautui kuitenkin päin maalivahti Lauri Pirhosta, jolla ei ollut ongelmia torjumisessa.

Vastaavan kuvion päätteeksi Kukka pommitti pallon ylärimaan ottelussa Torniota vastaan.

– Joku kirous siinä on vielä päällä, kun ei aivan ole sisään mennyt. Nytkin veto lähti hyvin Nuren kulmasta, mutta meni ihan suoraan maalivahdin syliin. Vähän kun olisi mennyt sivuun, niin olisi varmasti ollut maalissa, Kukka pyöritteli.

AC Oulun laitahyökkäyspelissä on kokeiltu alkukauden aikana muutamia eri variaatioita. Tämän viikon otteluissa Tommi Siekkinen sekä Joonas Pennanen aloittivat laidoilla torstaina Vuosaaressa ja sunnuntaina puolestaan Juha Majava viiletti vasemmalla laidalla. Majava pelasikin kenties kauden parhaan pelinsä, ja myös Pennanen esiintyi edukseen.

– Koko ajan täytyy miettiä ja aistia, mitkä olisivat parhaat ratkaisut mihinkin peliin. Kyllä ennen ottelua oli vahva tunne, että tämä oli tällä kertaa paras mahdollinen kokoonpano. Esimerkiksi Pennanen on ottanut suuren askeleen ja reagoinut juuri oikein siihen, että ensimmäisissä peleissä tuli vähän peliminuutteja.

– Muista pelaajista puolestaan Nure pääsi nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan ilman vaivoja, ja sen kyllä näki pelistä, mainitsi Malinen.

Jobinpostiakin pelaajarintamaan tuli, kun oikeana laitapakkina pelin aloittanut Tommi Kauppinen loukkaantui ensimmäisen jakson lopussa.

– Vastustajan polvi osui vahinkotilanteessa ikävästi Kauppisen polven yläpuolella olevaan lihakseen. Lääkäri puhui jopa viikkojen poissaolosta, mutta se selviää tarkemmin kuvauksissa, Malinen kertoi.

Sarjajohdossa ainoana joukkueena ilman tappioita porskuttavan AC Oulun kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla Klubi-04:ää vastaan Helsingissä.

(Toimitus)