Uutinen Edustus

Oululaislähtöinen todella pitkän linjan urheilumies Pekka Anttinen luovutti AC Oulun päävalmentaja Juha Maliselle sekä Mika Nurmelalle oman kirjansa, joka kertoo oululaisen palloiluelämän historiasta. Samalla Anttinen toivotti AC Oululle onnea ensi kaudelle.

Pekka Anttinen on mies, joka todella elää ja hengittää urheilua. Mies on urheiluhullu, kuten hän itsekin asian ilmaisee. Oulussa syntyneellä ja kasvaneella Anttisella on edelleen vahvat tunnesiteet kotikaupunkiinsa, vaikka varsinaisen elämäntyönsä hän onkin luonut Helsingissä.

Oulussa Anttinen oli oppilaana ensin Heinätorin koulussa ja sitten Oulun Lyseon lukiossa. Heinäpäässä Anttisesta kasvoi myös intohimoinen urheilun seuraaja, ja vuosikymmenien aikana hän on seurannut aktiivisesti ja laajasti eri palloilulajeja. Erityisasemassa on kuitenkin jääpallo, sillä Anttinen on Bandyliigassa pelaavan Helsingin Botnian perustaja ja puheenjohtaja jo 37 vuoden ajalta.

Jalkapalloa Anttinen seuraa tarkasti Helsingistä käsin, ja pitää peukkuja AC Oulun puolesta.

– Viime kaudellakin kävin katsomassa käytännössä kaikki AC Oulun vierasottelut pääkaupunkiseudulla. Lisäksi seuraan tarkasti tapahtumia esimerkiksi AC Oulun nettisivuilta. Minulla on kaiken kaikkiaan hyvin optimistinen kuva seurasta ja sen tulevaisuudesta, Anttinen kertoo.

Aikaisemmin kolme kirjaa kirjoittanut Anttinen julkaisi hiljattain neljännen teoksensa, joka on nimeltään Elämää ja urheilua – Heinäpäästä Helsinkiin. Kirja kertoo laajasti Anttisen omasta elämästä sekä oululaiseen palloiluelämään liittyvistä muistoista ja merkittävistä saavutuksista.

– Kaikki jutut ovat omasta muististani, mutta tietysti olen tarkistanut faktat muualtakin, Anttinen sanoo.

Anttinen halusi luovuttaa yhdet kappaleet AC Oulun päävalmentaja Juha Maliselle sekä kotikaupunkiinsa palanneelle pelaaja Mika Nurmelalle. Anttinen uskoo, että näiden kahden oululaisen jalkapalloammattilaisen johdolla AC Oulu pystyy nousemaan Veikkausliigaan ja vakiinnuttamaan paikkansa Suomen jalkapalloeliitissä.

– Muistan sen hetken, kun luin teksti-tv:stä, että Nurmela palaa vihdoin Ouluun. Se oli hieno päivä ja uskon, että tulosta alkaa nyt tulla. Viime kaudellakin joukkue pelasi hyvin, mutta ehkä joukkueesta on puuttunut sellainen henkinen johtaja. Nurmela on varmasti mies paikallaan, Anttinen arvelee.

– Ensi kauden joukkue kaipaa vielä mielestäni takuuvarmaan maalintekijän kärkeen. Muutenhan joukkue näyttää jo varsin hyvältä, hän pohtii.

Oman kirjansa Anttinen on luovuttanut myös muun muassa Jari Litmaselle.

Lue myös Kalevan aikaisempi juttu Pekka Anttisesta.

(Toimitus)