Uutinen Edustus

Vakuuttavan talvikauden pelannut Aapo Heikkilä ja AC Oulu ovat solmineet kahden vuoden pelaajasopimuksen.

Vuonna 1994 syntynyt Heikkilä hyppäsi AC Oulun mukaan marraskuussa alkaneella testijaksolla. Harjoitusotteluissa erittäin väkeviä otteita esittänyt haukiputaalainen on noussut ryminällä myös U19-maajoukkueeseen. Viime kaudella HauPa:ssa pelannut vikkeläkinttuinen Heikkilä viihtyy parhaiten oikean laitahyökkääjän tontilla.

– Aapo on kehittynyt valtavasti muutaman vuoden aikana. Hänen nopeutensa on tälle tasolle poikkeuksellinen ominaisuus, jota meidän täytyy pystyä hyödyntämään. Hyökkäyspään vaarallisuuden lisäksi hän puolustaa tunnollisesti ja on todellinen joukkuepelaaja, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen iloitsee.

– Aapolla on mahdollisuudet kehittyä vielä paljon lisää meillä ja me haluamme panostaa häneen. Hän on kaiketi hyvä tyyppi ja hyvin vastaanottava pelaaja, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Heikkilän sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 19 pelaajasopimusta.

AC Oulu ja OLS farmisopimukseen

AC Oulu ja Oulun Luistinseura ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2013. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen, OLS saa jälleen jalkeille edustusjoukkueen, joka tavoittelee välittömästi nousua ylöspäin Pohjois-Suomen Kolmosesta. Farmisopimus mahdollistaa nopean pelaajaliikenteen AC Oulun ja OLS:n välillä. Laadukkaan junioriyhteistyön lisäksi seurat puhaltavat yhteen hiileen nyt myös edustustasolla.

– OLS ja AC Oulu uskovat samaan pelifilosofiaan ja tämän yhteistyön takana olevat henkilöt ajattelevat jalkapallosta samalla tavalla. Se ajatus lähtee meidän pienimmistä junioreista saakka, OLS:n valmennuspäällikkö Antti Pehkonen kertoo.

– AC Oulussa vähemmän pelanneet pelaajat saavat meillä arvokkaita minuutteja ja uskon, että pelaajaliikennettä tulee myös toiseen suuntaa. Meidän joukkueessa osa on kokeneita pelaajia, mutta paljon A-junioreita, jotka saavat vyölleen myös miesten otteluita, Pehkonen jatkaa.

– Olen todella tyytyväinen tähän farmisopimukseen – olemme hyvällä ja oikella tiellä viemässä oululaista jalkapalloa pitkällä tähtäimellä kohti Suomen huippua, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.