Uutinen Edustus

AC Oulun hyökkäyspäässä nousujohteisen kauden pelannut 19-vuotias Petteri Pietola on allekirjoittanut yhden vuoden jatkosopimuksen. Sopimus sisältää option kaudesta 2017.

Oulun Luistinseuran kasvatti Pietola palasi takaisin kotikaupunkiinsa kuluneelle kaudelle yhden HJK:n organisaatiossa vietetyn vuoden jälkeen. Harjoituskaudella tapahtunut nilkan loukkaantuminen haittasi sarjapeleihin valmistautumista paljon ja ”Petu” pelasi Ykkösessä alkuun lähinnä pieniä minuutteja vaihtopelaajan roolissa. Loistavat otteet harjoituskentällä ja kahdensuunnan pelaamisen kehittyminen toi lopulta lisää vastuuta ja loppukaudesta Pietola oli joukkueen vaarallisimpia ja parhaiten onnistuneita pelaajia. Näinpä oli selviö, että manageri Timo Kalermon papereissa ”Petun” sopimuksen jatkaminen oli korkealla prioriteetilla.

 

Pietola esiintyi lopulta AC Oulun paidassa Ykkösessä 19 kertaa, joista viidesti avauskokoonpanossa. Maaleja syntyi kaksi kappaletta, joista ensimmäinen perämeren derbyssä PS Kemiä vastaan, kun AC Oulu otti maukkaan 3-1 kotivoiton elokuun alussa. Toinen maali oli 1-0 voitto-osumaksi jäänyt upea laukaus 16 metrin rajalta JJK:n verkkoon kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa.

 

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen odottaa, että ensi kaudella Pietola ottaa urallaan seuraavan askeleen eteenpäin ja pelaa säännöllisesti avauskokoonpanossa.

 

– Petu astui miesten saappaisiin vaikka alkuun näyttikin hankalalta. Nilkkavamma tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan mutta vastuuta ja onnistumisia tuli pikkuhiljaa vaihtomiehenä. Opittavaa riittää vielä paljon varsinkin taktisella puolella mutta laukaus molemmilla jaloilla sekä kyky vaihtaa suuntaa ja rytmiä on poikkeuksellinen. Nyt täytyy pysyä terveenä ja ottaa paikka avauksessa isossa roolissa, Ojanen kommentoi.

 

– Meidän strategian mukaan haluamme antaa tilaa mahdollisimman monelle oululaispelaajalle. Kilpajoukkueessa mikään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, vaan paikka täytyy ansaita – Petu teki viime kaudella oikeita asioita kärsivällisesti ja lopussa hän oli meidän vaarallisin hyökkäyspään pelaaja. Odotamme hänen kehityksen jatkuvan samaan tahtiin ja siinä tapauksessa jälki tulee olemaan hyvää. Koko talvi täytyy kuitenkin tehdä kovasti hommia, AC Oulun manageri Timo Kalermo tiivistää.

 

Pietolan sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa viisi pelaajasopimusta kaudelle 2016. Neuvottelut ovat hyvässä vauhdissa ja kuluvan viikon aikana tullaan julkaisemaan ainakin yksi uusi sopimus.

ACOTV

Yhteistyössä