Uutinen Edustus

Markkinointimerkonomin koulutuksen saanut Haapala on toiminut vuodesta 1990 lähtien kiinteistövälitysalalla ja viimeisten 14 vuoden ajan hän on työskennellyt Oulun OP-Kiinteistökeskus Oy:n palveluksessa ensin myyntineuvottelijana ja sen jälkeen myyntipäällikkönä. Työn kuvaan on kuulunut laajamittainen yhteistyö eri asiakasryhmien kanssa.

Urheiluelämästä 45-vuotiaalla Haapalalla on vankka kokemus muun muassa junioripuolen taustoista, rahastonhoitajan, valmentajan ja joukkueenjohtajan tehtävistä. 2000-luvulla Haapala on toiminut oman työnsä ohella kahdeksan vuoden ajan Haukiputaan Pallon puheenjohtajana ja hän on myös monivuotinen Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirin liittokokousedustaja.

– Minulla on elämänikäinen intohimo jalkapalloa kohtaan sekä monipuolinen penkkiurheilijan tausta myös muista urheilulajeista. Oma pelaajataustani on vaatimaton, mutta pelivuosia on kuitenkin runsaasti takana. Lisäksi molemmat poikani ovat erittäin aktiivisia jalkapalloilijoita, Haapala kertoo.

Myös AC Oulu Akatemian puuhamiehiin kolmen vuoden ajan kuulunut Haapala aloittaa AC Oulun uuden kauden suunnittelut heti ensi maanantaina.

– Tiedän, että AC Oulun toimitusjohtajana minua odottaa erittäin haasteellinen toimintaympäristö. Urheilullisesta puolesta minun ei kuitenkaan tarvitse tällä hetkellä kantaa huolta, sillä urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela ja päävalmentaja Juha Malinen pitävät siitä hyvän huolen.

– Tärkein tavoite 1 – 2 vuoden aikajänteellä on kehittää AC Oulun toimintaa niin, että urheilullisen menestyksen lisäksi saavutamme myös riittävän taloudellisen menestyksen. Tarkemmin palaamme näihin asioihin, kun pääsen aloittamaan työni ja laatimaan yhdessä hallituksen kanssa tulevien vuosien täsmällisen toimintasuunnitelman, Haapala kaavailee.

Petteri Haapalan johtaman AC Oulu Oy:n hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Arto Oja sekä Ilkka Kalermo, Timo Kalermo ja Paavo Karjalainen.

(Toimitus)