Uutinen Edustus

AC Oulu aloitti harjoittelun heti marraskuun alussa ja treenaa viisi kertaa viikossa joululomaan saakka. Samalla harjoituksissa tarkkaillaan mahdollisia uusia pelaajia ensi kauden joukkueeseen.

Lokakuussa päättyneen kauden jälkeen AC Oulu vietti parin viikon mittaisen loman, jonka jälkeen paluu harjoitusten pariin tapahtui nopeasti. Tällä hetkellä joukkue harjoittelee arkipäivisin pääsääntöisesti Heinäpään Arina Areenalla, mutta ohjelmaan kuuluu lisäksi myös muun muassa salibandyn pelaamista Ouluhallissa sekä sulkapalloilua Nallisportissa.

– Kerran päivässä on pallollinen harjoitus eli omia lähtötasoja parannellaan, pallokosketuksia pidetään yllä ympäri vuoden ja muutenkin säilytetään tuntumaa. Lisäksi fysiikkavalmentaja Risto Keskitalo on tehnyt pelaajille omatoimisen harjoitusohjelman, johon sisältyy muita teemoja, kuten lihasharjoituksia, päävalmentaja Juha Malinen taustoittaa.

Harjoitukset jatkuvat joulukuun alkuun asti, jonka jälkeen edessä on joululoma. Yhteisharjoitukset jatkuvat jälleen tammikuun alussa. Ennen joululomaa ohjelmassa on myös kaksi harjoitusottelua: AC Oulu kohtaa Heinäpään Areenalla OLS:n 28.11. ja KPV:n 5.12.

AC Oululla on tällä hetkellä 13 sopimuspelaajaa, joista suurin osa on harjoituksissa mukana. Poissa ovat kuitenkin jalkavammaansa vielä kuntouttava Antti Pehkonen sekä vuodenvaihteeseen asti kotimaissaan henkilökohtaisten syiden takia olevat Dennys Rodrigues ja Donewell Yobe. Tammikuussa Ouluun palaavat Rodrigues ja Yobe eivät nauti myöskään palkkaa AC Oululta ennen Suomeen tuloaan.

Sopimuspelaajien lisäksi harjoituksissa on käynyt näytillä useita pelaajia, sillä treeneissä on pääsääntöisesti ollut mukana 20 – 27 pelaajaa.

– Näytillä on käynyt muutama pelaaja alasarjoista ja sitten sellaisia oululaisia Tervarien ja OLS:n junnuja, jotka alkavat hiljalleen olla miesten pelien kynnyksellä. Mukana on myös OPS-jp:ssä viime kaudella pelannut Matias Juntunen. Lisäksi on käynyt vierailevia pelaajia muualta, kuten esimerkiksi RoPS:ssa päättyneellä kaudella pelanneet Titi ja Ollo, kertoo Malinen.

AC Oulussa kaudella 2007 Veikkausliigaa pelannut Titi havittelee ensisijaisesti sopimusta ulkomailta ensi kaudeksi.

Harjoitusringissä on tällä hetkellä mukana myös kuluneen syksyn aikana Kazakstanin pääsarjassa FC Astanan joukkueessa pelannut Dritan Stafsula. AC Oulussa useaan otteeseen pelannut Stafsula asuu perheensä kanssa Pateniemessä ja miettii tulevaisuuden kuvioitaan.

AC Oulun menneen kauden oululaispelaajista seura jatkaa edelleen neuvotteluja laitahyökkääjä Jarno Tenkulan kanssa.

Laitapuolustajana pelannut Jussi Äijälä sen sijaan on suuntaamassa liigajoukkue VPS:n riveihin. Niinpä AC Oulu tutkaileekin uusia vaihtoehtoja, sillä laitapuolustajista sopimus on toistaiseksi vain Niko Kukan ja Niko Heiskasen kanssa.

– Se on selvää, että kaksi laitapakkia ei riitä. Harjoituksissa ovat olleet mukana viime kaudella KPV:ssa pelannut Joonas Pennanen sekä OPS-jp:n Heikki Marjeta. Kaikki vaihtoehdot käydään läpi, Malinen sanoo.

– Ensisijaisesti etsimme tällä hetkellä laitapakin lisäksi yhtä topparia, yhtä puolustavaa keskikenttäpelaajaa sekä 1 – 2 hyökkääjää. Kartoitamme tilannetta koko ajan.  

Oulussa asuvan Mika Nurmelan suhteen tilanne on edelleen auki ja neuvottelut jatkuvat.

– Keskusteluja käydään ja asioita on selvitelty vahvasti, Malinen raottaa.

Tilanne on auki myös FC OPA:sta loppukauden ajaksi AC Oulun vahvuuteen siirtyneen hyökkääjä Papa Niangin kanssa. Niang on mukana AC Oulun harjoitusvahvuudessa ja Malisen mukaan "katsotaan, löytyykö yhteistä säveltä".

Viime kauden joukkueen pelaajista Iyam Fridayn ja Mamadou Konaten jatkaminen Oulussa on epätodennäköistä. Veli-Pekka Nurmi puolestaan suuntaan Etelä-Suomeen ja miettii uransa jatkoa.

Luottotopparina kunnostautunut, mutta loukkaantumisista kärsinyt Boussad Houche on kotimaassaan Ranskassa.

– Houche ei kuulu suunnitelmiimme seuraavan puolen vuoden aikana. Hän tuskin meillä pelaa ensi kaudella, ellei satu tulemaan samanlaista tilannetta kuin viime keväänä, että meille tulee kova topparin tarve ja hän on vapaana, toteaa Malinen.

AC Oulun harjoituksiin on edelleen ns. avoimet ovet eli Maliseen voi ottaa yhteyttä, mikäli tuntee pystyvänsä vahvistamaan joukkuetta.

(Toimitus)